Бившата синоптичка, а сега водеща - Деси Банова, признава, че

...
Бившата синоптичка, а сега водеща - Деси Банова, признава, че
Коментари Харесай

Деси Банова: Не се притеснявам, че съм третата съпруга на Плевнелиев

Бившата синоптичка, а в този момент водеща - Деси Банова, признава, че татко й е изиграл огромна роля в нейното развиване. Независимо, че се разделят с майка й, когато е на 6 години.

"Връзката ми с баща се ускори през последните години. Самообвинявам се след неочакваната му гибел, че защото не живееше в София, не ходех толкоз постоянно при него. Заради графика на работата ми, поради грижите около Йоанка и всички други неща, с които се занимавам, нямах опция да пътувам постоянно, а той пък не идваше в София. Ако можех да върна времето, бих зарязала всичко и бих общувала повече с баща. Той умря през 2015 година Оказа се, че е имал заболяване, на което никой не обръщаше съществено внимание, минимум пък той. Не искаше да върви в лечебни заведения, по проучвания. Баща ми беше страховит безгрижник. Може би поради това с майка ми след десетгодишен брак се разделят, защото тя е крепко стъпила на земята, доста фамилен човек. Докато баща беше по живота ", споделя Банова-Плевнелиева пред сп. Eva.

С някогашния си мъж Ивайло се срещат в малкия екран.

"Срещнах го там в качеството му на инспектор на огромна интернационална компания. Тогава студиата бяха отделени от администрацията, където аз ходех едвам веднъж годишно. Но очевидно тогава е било писано да се срещнем таман там. По-късно една колежка изигра ролята на сватовница, пробуждайки интереса и у него, и у мен. Така 10 години бяхме дружно ", добавя русокоската.
Разделят се в годината, когато почива татко й.

"През 2015, когато си отиде татко ми, си дадох сметка, че животът е в действителност един момент. И че когато в една връзка хармонията се загуби, няма смисъл двама души да продължат да живеят дружно. Тогава събрах кураж да поговоря с Иво и да се разберем, че в действителност не можем да продължаваме по този метод. Татко умря през февруари и малко по-късно аз взех решение, че би трябвало да трансформира живота си. Да потърся щастието си. Не се усещах добре във връзката си с Иво, тя беше повече или по-малко официална. Аз съм пъклен сложна на промени. Много мощно искам нещо, само че не се вземам решение да посегна към него. Така беше и с прогнозата за времето. Дълго време премислям, само че от време на време ми би трябвало някакъв подтик извън, с цел да направя крачка към смяна. Да ми даде мощ и кураж да го направя. Ядосвам се на себе си, тъй като в множеството случаи смяната е за положително. Но не съм рисков състезател. Винаги съм била по дългите връзки, по стоенето на едно място в професионален проект. Не съм сменяла учебни заведения, другари ", откровена е Деси.

След като се омъжи за президента Плевнелиев осъзнава, че животът й доста се е трансформирал, а вниманието към нея е станало нездравословно.

"За първи път в живота си открих, че така както постоянно съм желала да бъда под светлината на прожекторите, това стартира да ми тежи. Интересът към персоналния ми живот е нечуван и вреден. Започнах да отхвърлям изявленията и обществени изяви, стартира това да ме тормози, не да ме радва. Никога не съм желала да съм известна с моя персонален живот, а с специалността си. Гордея се, че бях единствената от България, която направи документален филм за климатичните промени. Беше селектиран за присъединяване в доста интернационалните конгреси. Постигнах контакти, доста скъпи за мен. Бях поканена на среща на върха на Организация на обединените нации за климатичните промени, станах нещо като дипломат на страната ни по тази доста сериозна тематика. Израснах от момичето, което презентира времето, в една по-сериозна журналистка. На интернационалните конгреси сюжетите, в случай че нещо не се промени в отношението ни към заобикалящия ни свят, напълно не са розови. Давам си сметка, че като обществена персона мога да насоча известността си към казуса. Ако съумея да накарам даже един човек да посади дърво, да изключва ненужните лампи или да стопира водата, до момента в който си мие зъбите да вземем за пример, това е някакъв принос към запазването на планетата за идващите генерации ", безапелационна е някогашната синоптичка.

По думите й точно Плевнелиев й вдъхва кураж и я подтиква за смяната в работата й. Тя се влюбва в него, когато го вижда в неофициална конюнктура във вилата му в Гърция. И осъзнава, че това е нейният мъж. Не се тормози, че президентът има два несполучливи брака зад тила си.
"Знам аргументите, заради които не са се запазили предходните му бракове. И не се тормозя, в противен случай. Сигурна съм, че той не е по краткосрочните връзки. Жената до него е неговата. И не се пробва да го скрие, а го декларира пред целия свят. Не се колебае да предложи брак. Неговите другари се учудиха, когато заяви, че ще се дами. Посъветваха го да живее дружно с мен, да си създадем дете, само че за какво ще се женим не разбираха. Той обаче има вяра в брака. За него той е полезност, фамилията. И мен това ме притегли ", разкрива още Банова.

И добавя, че се схваща отлично с децата на Росен Плевнелиев.

Източник: tialoto.bg
Снимка: Булфото
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР