Бившата секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова, арестувана като

...
Бившата секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова, арестувана като
Коментари Харесай

Секси секретарката на Божков се оказа племенница на Аня Пенчева, поръчвала му жрици

Бившата секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова, задържана като член на незаконната му група, е племенница на актрисата Аня Пенчева. Майката на Йоана е Валентина Пенчева-Чолакова, сестра на известната актриса. Валя работи като инспектор в разнообразни държавни институции. През 2007 година дружно със своя колежка от Министерството на земеделието се оплакват от полов и душевен тормоз на работното място.

" Сестра ми ме накара да стана актриса! Щях да запиша медицина ", споделя самата Аня Пенчева за сестра си Валентина.

Във връзка с проблемите на племенницата й с правораздаването кореспондент на  " България Днес "  потърси за коментар Аня Пенчева, само че тя отвърна, че е на подготовка и не отговори на позвъняванията. 

Папараците на вестника откриха фотоси на шармантната Йоана от визитите й на мачовете на футболния " Левски ", където е административен шеф. Служители от щаба на " сините " разкриват, че 39-годишната шефка подписвала всички документи на отбора, в това число и финансови контракти и заплати.

" Йоана е индивидът на Божков в клуба и следи за всичко. Тя коли и беси ", споделят за нея досегашните й сътрудници. Те означават, че шефката поддържа външния си тип на равнище и по никакъв метод не си проличава, че скоро ще навърши 40 години.

Красотата не оказа помощ на атрактивната дама пред Темида, с цел да излезе на независимост. В сряда късно вечерта спецсъдът я оставя в ареста. На 22 февруари проверяващите привикват Чолакова и я разпитват като очевидец. Няколко дни по-късно, на 27 февруари, се снабдява с обвиняване за присъединяване в незаконната група.

Според прокуратурата от 2014 година Йоана Чолакова е била шеф на кабинета на Божков, а от януари 2019 година до януари 2020 година е била обезпечавана от " Нове интернал ", което е еднолична благосъстоятелност на Васил Божков. Освен това е била в Надзорния съвет на " Холдинг Пътища ", който работеше по инфраструктурно строителство с контракти от публични поръчки.

Срещу красивата Йоана са показанията на Цветомир Найденов, досегашен съучастник на Божков в разнообразни компании и сдружения. Той проговаря за присъединяване на екссекретарката в групата и твърди, че е провела контактите на Божков. Показанията му към този момент заковаха брачната половинка на Божков - Елена Динева, която също е зад решетките, както и други уличени в незаконни афери.

" За първи път през днешния ден чух, че съм била в Управителния съвет на " Нове холдинг ". Имам две висши образования, носих кафета, папки. Реших, че не съм напреднала задоволително в кариерата, и сама напуснах преди година. Не разбирам нищо от хазарт. Нямам безусловно никаква визия за какво съм тук сега ", разяснява Йоана пред съда.

Заради неудовлетворението от развиването на кариерата си тя даже посещавала психолог. Изтъква, че досега е съдействала на проверяващите и не е правила опити да се укрива.

Думите й не трогват магистратите. Според тях има заплаха Чолакова да извърши закононарушение, в случай че е на независимост. За този извод съдът се обоснова с показанията на Найденов, който сочи съответни имена и прякори на хора, свързани с иманярство, търговия с културно-исторически полезности и сводничество. Посочените хора към момента нямат обвинявания и следствието против тях продължава. Затова Темида счита, че в случай че арестуваната се озове на независимост, може да се свърже с тях, да помогне за укриването им или да попречи на следствието.

Малко след Йоана пред спецмагистратите се изправи и синът на хазартния необут - Антон Божков. Той е упрекнат в пране на пари, само че съгласно отбраната му от обвиняването не излиза наяве каква е ролята му за финансовите измами и каква сума е изпрана. Наследникът на предприемача, открит в ОАЕ, е пуснат против 1 милион лв. гаранция. Божков-младши схваща, че има възбрана за овакантяване на страната на 17 февруари, когато отива да си извади експресно интернационален паспорт. Решенията за ограниченията на Чолакова и Божков не са дефинитивни.

Ивайло Караньотов, брачен партньор на Аня Пенчева: Няма нищо неприятно, в случай че му е поръчвала проститутки

- Г-н Караньотов, диря ви за коментар, откакто брачната половинка ви не подвига телефона си. Повод е наша информация, че задържаната секретарка на Васил Божков Йоана Чолакова е племенница на брачната половинка ви Аня Пенчева. Вярно ли е това?

- Напълно правилно. Какво повече да ви кажа.

- Имате ли повече информация защо тъкмо е упрекната Йоана? Тя има ли някаква връзка с бизнеса на Божков, с цел да е забъркана в осъществените от него закононарушения?

- Обвинена е, тъй като е секретарка на Васил Божков. Доколкото знам, в действителност дълги години му беше персонална секретарка и се занимаваше с носене на кафе и вода. Наскоро я прати в " Левски ", тъй като е извънредно точна и почтена и самият Божков й имаше голямо доверие, с цел да не се краде. Доколкото знам, двамата са от дълги години дружно, само че тя не е споделяла доста за работата си. Информацията за нейния арест ни изненада извънредно неприятно. Още повече като научаваме обстоятелствата. Свидетел против нея е единствено шефът на " Ефбет ". При състояние че той е персонално заинтригуван да се вкарват в ареста всички близки хора на Божков.

- Все отново обвиняванията против нея са съществени. Според прокуратурата Йоана Чолакова е поддържала връзки със сводници и иманяри.

- Вие като си поръчвате продажница, нали поддържате контакти със сводник. Какво неправилно или незаконно има в това? Това, че примерно е звъняла на сводници да поръчва проститутки за шефа си, закононарушение ли е? Ако да, напряко да й дават пожизнен затвор. За сходни дейности никой съд не може да я осъди, а да я задържат в ареста, защо изобщо приказваме. Каква е тази правова страна. Това е сталинизъм по време на народна власт.

Екстрадиция и за боса на " Левски “

Екстрадицията и на мажоритарния акционер във ФК " Левски " Георги Попов от Дубай е поискала прокуратурата, заяви правосъдният министър Данаил Кирилов. Той към този момент получил информация от дипломатическата ни задача в Абу Даби, че документите за екстрадицията на Попов и Васил Божков са постъпили в тамошното правосъдно министерство.

Мажоритарният акционер във ФК " Левски " и притежателят на " Нове холдинг " бяха арестувани дружно в Абу Даби. Изпратени са всички документи и чакаме реакция от управляващите в ОАЕ, сподели министър Кирилов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР