Бившата руска гимнастичка Алина Кабаева, за която от години се

...
Бившата руска гимнастичка Алина Кабаева, за която от години се
Коментари Харесай

Алина Кабаева се появи в Москва с венчална халка и военни ленти

Бившата съветска гимнастичка Алина Кабаева, за която от години се счита, че е партньорка на Владимир Путин, се появи пред медиите в Москва седмици след началото на войната в Украйна. 

Кабаева направи усещане с това, че носи венчална халка на пръста си и панделка с така наречен Георгиевска лента върху роклята си - знак на съветската войска. 

Руските медии обръщат внимание и на това, че лицето на някогашната олимпийска шампионка наподобява е минало през козметична интервенция поради извънредно изразените ѝ скули и повдигнати вежди. 

Кабаева взе участие в организацията на фестивала " Алина ", който се организира за първи път от експлоадирането на Covid-пандемията. 



Алина Кабаева не е в листата на глобените съветски жители макар упоритите клюки, че живее с Владимир Путин и е родила деца от него през 2015 г. 

От 2001 година тя е член на висшия съвет на " Единна Русия " - малко откакто триумфите на спортната ѝ кариера са помрачени от скандал с позитивна допинг проба, а Владимир Путин взема решение да се срещне с нея. 

През 2007 година е член на Държавната дума (до 2014 г.). Този интервал съответствува и с първите медийни изявления в Русия, че сред нея и Путин е зародила по-специална непосредственост. През 2013 година съветският президент публично се разведе с първата си брачна половинка Людмила.

Краят на политическата кариера на Алина Кабаева съответствува с момента, в който тя става ръководител на Съвета на шефовете на " Националната медийна група " - компания, учредена от олигарха Алексей Мордашов, има 29% от акциите на съветския " Първи канал " и е огромен вложител в медийния пазар на страната. 

 Разследване на екипа на Алексей Навални демонстрира, че през 2009 година сестрата на Кабаева Лейсан получава " подарък " под формата на право за прилагане на апартамент от над 200 кв.м. в Москва от така наречен " брокер на приятелите на Путин " Григорий Баевский.

Бабата на Кабаева Анна Зацепилина също се снабдява с имение, трансферирано от Баевский. Двете жилища се правят оценка на стотици милиони рубли. Възрастната жена е фиктивен адресат на още два огромни недвижими парцела - един от които е трансфериран от олигарха Генадий Тимченко в Санкт Петербург.  

Според Фонда за битка с корупцията - фамилията на Кабаева има парцели за над 2 милиарда рубли, като всички жилища са получени от близки на Путин предприемачи. 

През март 2022 година деятели проведоха подписка с апел към Швейцария да депортира Алина Кабаева след информация, че Путин я е изпратил в частно имение в страната преди началото на военната инвазия в Украйна. 

Авторите на подписката съпоставят някогашната звезда на художествената гимнастика с любовницата на Хитлер Ева Браун и приканват швейцарските управляващи " да я върнат на нейния фюрер ". 

Алина Кабаева отхвърля да разяснява фамилния си живот, само че от 2011 година е забелязвана постоянно да носи халка на безименния си пръст. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР