Бившата румънска министърка на туризма и регионалното развитие Елена Удря

...
Бившата румънска министърка на туризма и регионалното развитие Елена Удря
Коментари Харесай

Бивша румънска министърка се сравни със Скрипал

Бившата румънска министърка на туризма и районното развиване Елена Удря се съпостави с някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, оповестява румънският информативен уебсайт Зиаре.

Удря е наказана на първа инстанция на шест години затвор за взимане на рушвет и корист със служебно състояние и избяга в Коста Рика, където е поискала политическо леговище. Местният щемпел разгласил публикация за нея и " румънските бегълци ", която провокира реакции в Румъния.

" Питам се какво следва? Дали ще изпратят някой с невротоксин по образеца на опита за ликвидиране в Лондон през март против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал? ", написа Елена Удря на страницата си във Facebook във връзка журналистическия материал.

Според Елена Удря нейната личност не съставлява интерес за медиите в Коста Рика, а " Системата " в Румъния я преследва даже в страната, в която е потърсила политическо леговище. Удря счита, че публикацията в локалния щемпел " не е инцидентна ".

" Не съм от такова значение за пресата в Коста Рика, че да се мори да написа за мен. Но съм извънредно значима за Системата в Румъния, която в този момент се тресе радикално и поставя обезверени старания да оцелее ", показва Елена Удря на страницата си във Facebook, прецизира Dir.bg.

" Тази акция на Секуритате в Коста Рика единствено ускорява причините ми за издевателството и злоупотребите, на които съм подложена от три години от страна на Колдя, Кьовеши и всички тези, които са служили и служат на тази Система на незаконна и злоупотребяваща власт ", показва Удря, визирайки някогашния заместник-ръководител на Румънската разследваща работа Флориан Колдя и основния прокурор на антикорупционната прокуратура Лаура Кодруца Кьовеши.

Елена Удря показва, че точно тези злоупотреби са я предиздвикали да потърси интернационална протекция в Коста Рика. В същата страна избяга и нейната другарка Алина Бика - някогашна ръководителка на Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма, която бе наказана по две каузи на 3 години и 5 месеца и на 4 години затвор. В публикацията в костариканския таблоид " Диарио екстра " се споделя и за Алина Бика, отбелязва осведомителният уебсайт Зиаре.

Друг някогашен румънски почитан чиновник - тогавашният кмет на Констанца Раду Мазаре пък избяга в Мадагаскар. Срещу него в правосъдна фаза са четири каузи с обвинявания в корупция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР