Бившата републиканска републиканка Лиз Чейни каза, че магията на безредиците,

...
Бившата републиканска републиканка Лиз Чейни каза, че магията на безредиците,
Коментари Харесай

Лиз Чейни казва, че хаосът от Републиканската партия в Камарата на представителите е „пряк резултат“ от съюза Кевин Маккарти-Доналд Тръмп

Бившата републиканска републиканка Лиз Чейни сподели, че магията на безредиците, обхванала Камарата на представителите, защото нейната партия не съумява да избере нов представител, всъщност закъснение на бизнеса в Конгреса, „ е директен резултат “ от съюза на Кевин Маккарти с някогашния президент Доналд Тръмп.

„ Мисля, че това, което виждате сега и измежду републиканците в Камарата, е директен резултат на решенията, които Кевин Маккарти взе да прегърне Доналд Тръмп, да прегърне най-радикалните и крайни членове на нашата партия, които ги издигат “, сподели Чейни по време на присъединяване в „ Face the Nation “ в неделя. „ Така че не е изненада, че сме там, където сме, само че е срам и стеснение. “

Залата беше без представител от 3 октомври, когато Маккарти беше свален в историческо гласоподаване, за първи път в историята оратор е бил отхвърлен при гласоподаване. Партията първо номинира водача на болшинството Стив Скализ за правоприемник на Маккарти, само че след дни Скализ отдръпна името му от разглеждане.

Стенограма: Бивш конгресмен Лиз Чейни за „ Face the Nation “, 22 октомври 2023 година

Републиканците в Камарата на представителите предходната седмица предложиха конгресмена Джим Джордан, който продължава да хвърля подозрения върху резултатите от изборите през 2020 година наскоро в петък и който е бил непосредствен съдружник на Тръмп, да бъде идващият представител. Но Републиканската партия го отхвърли в петък като негов претендент, откакто той не съумя да получи задоволително 217 гласа в три гласувания в Камарата на представителите, а в този момент девет републиканци хвърлиха имената си, с цел да станат идващият представител.

Януари 6, 2021 офанзива против Капитолия на Съединени американски щати, Чейни заемаше третата най-висока лидерска позиция измежду републиканците в Камарата като ръководител на републиканската конференция в Камарата за две години от мандата си, сред 2019 и 2021 година След като беше отхвърлен от лидерската роля от Маккарти, Чейни загуби първичните избори от републиканец, подкрепян от Тръмп.

Но Чейни уточни, че не е завършила с политиката и се носят клюки, че тя евентуално може да влезе в конкуренцията за републиканската номинация за президент.

Въпреки че не приказва непосредствено за президентската конкуренция, Чейни сподели на модератора на " Face the Nation " Маргарет Бренан в неделя, че ще продължи да се " концентрира доста върху това да подсигурява, че избираме хора на всички равнища, които са съществено. "

Що се отнася до неорганизираните старания за избор на нов ръководител на Камарата, Чейни сподели, че „ сигурно има съществени хора измежду републиканците “, които биха могли да се впишат в сметката за тази позиция, и тя сподели, че има вяра, че е значимо републиканците да намерят претендент, който няма да се опита да отхвърли резултатите от изборите и който ще поддържа продължаването на помощта за Украйна на фона на съветската инвазия.

Въпросът дали да се сплоти помощта за Украйна с помощта за Израел – съгласно искане за 10 милиарда $ от президента Джо Байдън до Конгреса предходната седмица, базирайки се на ползите на националната сигурност на Съединени американски щати – раздели републиканските законодатели в Камарата, както и решение за претендент, който да размени Маккарти като представител, откакто той беше свален с исторически избор на съмнение предишния месец. Гласуването за отстраняването му пристигна като част от крайнодесен протест в Камарата на представителите, защото по-екстремни членове на Републиканската партия се опълчиха на разчитането на Маккарти на демократите да одобряват законопроект за финансиране, с цел да избегнат идното затваряне на държавното управление.

< p> Чейни също по този начин разиска вътрешните закани през последните седмици против федерални законодатели, множеството от които са републиканци, макар че някои са и демократи.

„ Вътрешните закани се управляват безусловно от Доналд Тръмп и, за жалост, някои на неговите поддръжници, които в действителност насърчиха и започнаха стъпки, които доведоха до, както видяхме на 6 януари, политическо принуждение “, сподели тя, цитирайки смъртните закани, които републиканските законодатели споделят, че са получили, защото Джордан се опитваше да убеди тези против него, с цел да извърнат гласовете си.

„ Един от тях ми сподели, че в отговор конгресменът [Уорън] Дейвидсън сподели: „ Е, това не е виновността на Джим Джордан. Това е вашата виновност, че гласувахте срещу него “, сподели Чейни. „ Това е тип поощряване и приемане на принуждение, което безусловно няма място в тази партия, не би трябвало да има място в нашата страна. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР