Бившата рекордьорка на Франция в овчарския скок и участничка на

...
Бившата рекордьорка на Франция в овчарския скок и участничка на
Коментари Харесай

Бивша рекордьорка на Франция в овчарския скок помага на болни от COVID-19 да се възстановяват

Бившата рекордьорка на Франция в овчарския скок и участничка на четири олимпиади Ванеса Бослак показа по какъв начин нейната атлетическа кариера й е помогнала да се приготви за своя път след спорта, който през последните месеци я накара да помогне на пациентите на COVID-19 да се възстановят.

Това малко заведение не е предопределено за лекуване на пациенти с COVID-19, само че заради степента на огнище във Франция, те трябваше да преобразуват и приспособяват своите уреди. От 10 реанимационни кревати те съумяват да слагат към 20 за лекуване на пациенти с COVID-19. Бослак работи като физиотерапевт.

" Преместваме пациентите, с цел да запазим своята еластичност на артикулацията. Ако оставим някой имобилен за няколко седмици, артикулациите му стават по-трудни и по-трудни ", сподели тя.

Пациентите също се нуждаят от превъзпитание, когато се разсънят: " Когато се разсънят, те страдат от мускулна уязвимост, наречена сериозна болест полиневропатия. Ние им оказваме помощ да преоткрият мускулните си функционалности. "

Понякога пациентите с COVID-19 са толкоз изтощени и слаби, че не могат да кашлят вярно, с цел да се отърват от слуз. Бослак им оказва помощ и за това.

" Някои пациенти не страдат от респираторна непълнота, само че от изключителна отмалялост и би трябвало да им помогнем да извадят секретите посредством някаква гръдна терапия. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР