Бившата ръководителка на Клиниката по дерматология във Военномедицинска академия (ВМА)

...
Бившата ръководителка на Клиниката по дерматология във Военномедицинска академия (ВМА)
Коментари Харесай

Съдът оправда Мирослава Кадурина по дело за над 7 млн. лева

Бившата ръководителка на Клиниката по дерматология във Военномедицинска академия (ВМА) проф. Мирослава Кадурина е оправдана по делото за длъжностно закононарушение и заграбване за над 7 млн. лв. от болничното заведение, заяви „ Лекс “. Делото на втора инстанция е планувано за 2 ноември 2022 година

През 2016 година военната прокуратура в София прати Кадурина на съд дружно с към този момент починалия началник на ВМА ген. Стоян Тонев. Тя беше упрекната, че от 29 ноември 2004 година до 10 септември 2014 година, като длъжностно лице направила дейности, надхвърлящи служебните ѝ пълномощия, за да набави за себе си и за ръководената от нея компания „ Дерма прим “ имотна полза. Според обвиняването с дейностите си Кадурина е предизвикала вреди за близо 6,5 млн. лв. на ВМА. Тя беше упрекната настрана и за заграбване на 774 673 лв. от болничното заведение. 

Държавното обвиняване оспорва извода на Софийския боен съд, че Кадурина не може да бъде съдена за съответното длъжностно закононарушение, заради това, че въпреки като шеф на клиниката да е имала длъжностно качество, от спецификата на съответната ѝ активност ставало ясно, че тя не е с обществен темперамент.

Прокуратурата не е съгласна и с извода на съда за липса на доказателства по обвиняването, че Кадурина е разпореждала във ВМА да се правят процедури на пациенти на „ Дерма прим “ безкрайно във времето. В митинга се споделя също, че по делото е било потвърдено, че всички консумативи, както и абонаментното обслужване на употребяваните от компанията апарати, са били за сметка на ВМА. Прокуратурата оспорва и оправдаването на Кадурина за заграбване на над 770 000 лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР