Бившата психоложка на националния отбор по футбол Лилия Стефанова обясни

...
Бившата психоложка на националния отбор по футбол Лилия Стефанова обясни
Коментари Харесай

Психоложка: Дадохме сила на националите

Бившата психоложка на националния тим по футбол Лилия Стефанова изясни в студиото на " Тази заран " по bTV, че по-скоро е помогнала на играчите, а не е пречила, както преди дни се изрече президентът на Славия Венцеслав Стефанов. Тя описа, че с колежката ѝ Кети Вандова са били поканени за лагера преди мачовете с Чехия и Косово от тогавашния селекционер Красимир Балъков, като за 10 дни са провели групови занимания и няколко самостоятелни сеанса.

" Имахме опция да гостуваме на един от лагерите на националния тим за мачовете с Чехия и Косово. Покани ни персонално господин Балъков. Преди това имахме една ползотворна активност с Локомотив (Пловдив). Спечелиха Купата на България. След тази победа получихме позвъняване от господин Балъков и питане какво сме създали, с цел да могат тези момчета да играят толкоз умерено. Казахме, че сме приложили съответните техники за психотерапия, за мотивация и това е дало своя резултат. Това беше и повода да попаднем в националния тим за съответния лагер ", сподели Стефанова.

" В националния тим срещите са къси, динамични, само че считам, че и там сме създали нужното. Макар и с малко сме съдействали за спокойствието. Работихме 12 дни, само че не цялостни. Грубо да кажем, имахме разполагаем 10 дни с несъмнено разписание, защото програмата е динамична. Това, което използвахме като техники, са групови техники, защото те са един колектив и е доста значимо да се усещат сплотени в този колектив, да няма напрежение, вътрешни спорове. Преди нея отделихме 30-40 минути на всяко момче самостоятелно, с цел да създадем оценка ", изясни Лилия.

Психоложката съобщи, че с работата си е помогнала на футболистите за по-добро самочувствие, а те са ѝ споделили, че им е от изгода подобен тип помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР