Бившата приятелка на Бед Бъни съди музиканта за поне 40

...
Бившата приятелка на Бед Бъни съди музиканта за поне 40
Коментари Харесай

Бившата приятелка на Бед Бъни го съди за 40 милиона долара

Бившата другарка на Бед Бъни съди музиканта за най-малко 40 милиона щатски $, като твърди, че той употребявал запис с гласа й без нейното единодушие.

Карлис де ла Крус Ернандес твърди, че гласът й е включен в две от песните на изпълнителя. Тя заведе дело в съд в родината им Пуерто Рико. Жената упорства, че записът и измислената от нея фраза " Bad Bunny, baby " са употребявани без нейното позволение.

За делото първо заяви пуерториканският уебсайт Нотисел. Ищцата твърди, че фразата е от песента " Pa Ti ", която е гледана над 355 милиона пъти в YouTube и има над 235 милиона слушания в Spotify. Освен това се чува и в парчето " Dos Mil 16 ", което има над 60 милиона гледания в YouTube и 280 милиона слушания в Spotify.

Бившата другарка на Бед Бъни упорства, че нейният " характерен глас " също е употребен без позволение песни, записи, промоции, концерти по целия свят, малките екрани, радиа, обществени и музикални платформи.

Ответник е и Ноа Камил Асад Бърн, която е управител на Бед Бъни, чието същинско име е Бенито Мартинес Окасио.

Карлис де ла Крус Ернандес и артистът за първи път стават двойка през 2011 година, като по време на връзката им той прави песни и ритми, търсейки мнението й. Спорната фраза " Bad Bunny, baby " е измислена през 2015 година и той я помолил да й направи запис.

През 2016 година изпълнителят желае ръката на Карлис, само че двамата поставят завършек на връзките си през май 2016 година, месец откакто той подписва контракт със звукозаписна компания.

Събират се още веднъж през 2017 г,. само че пътищата им отново се разделят.

Бед Бъни търси някогашната си обичана през 2022 година, като й предлага 2000 щатски $, с цел да откупи правата върху записа. Тя обаче отхвърля, след което има диалог и с представител на звукозаписната му компания по същата тематика. Така Карлис схваща, че гласът й ще бъде употребен в албума на Бед Бъни " Un Verano Sin Ti ", се споделя в правосъдните документи. Споразумение обаче не е реализирано, само че записът на Карлис де ла Крус е употребен, излиза наяве от заведения иск, представен от Асошиейтед прес.

Изображение: Getty Images; Инфо: БТА/Теодора Славянова

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР