Бившата президентска съветничка Омароса Маниголд Нюман е остро критикувана от

...
Бившата президентска съветничка Омароса Маниголд Нюман е остро критикувана от
Коментари Харесай

Бивша съветничка на Тръмп тайно записвала разговори в Белия дом

Бившата президентска съветничка Омароса Маниголд Нюман е остро подложена на критика от последователи на президента Доналд Тръмп и специалисти по национална сигурност поради тайните аудиозаписи, които е направила в Белия дом, в това число на нейното уволняване от ръководителя на президентската администрация Джон Кели в строго охраняваната Кризисна стая.

Маниголд Нюман разкри в неделя в телевизионното предаване " Среща с пресата " на Ен Би Си, че скрито е записала няколко диалога в Белия дом, с цел да може вероятно да се отбрани. Част от диалозите й с Кели бяха излъчени в ефир. Проявата й бе наказана от мнозина като съществено нарушаване на етиката и сигурността.

" Кой разумен човек ще сметне за възможно скрито да записва ръководителя на администрация на Белия дом в Кризисната стая? ", означи в туит Рона Макданиъл, председателка на Националния комитет на Републиканската партия.

В записа, който Маниголд Нюман цитира просторно в новата си книга " Unhinged ", Кели се чува да споделя, че желае да приказва с Маниголд Нюман за напускането й от Белия дом. Асошиейтед прес направи без значение прослушване на записа.

" През последните няколко месеца забелязах, че има някои съществени съгласно мен проблеми с честността, свързани с теб ", споделя Кели и дава за образец потреблението от нея на служебни коли, както и " парични и други въпроси ", които за него са равносилни на закононарушения, подлежащи в армията на боен съд.

" Ако се разделим другарски... можеш да гледаш на времето, прекарано тук, в Белия дом, като година в работа на нацията и след това можеш без проблеми да продължиш, без да се отрази на репутацията ти ", споделя той на Маниголд Нюман и прибавя: " Извършени са някои съществени законови нарушавания и против теб може да бъдат подхванати юридически дейности, които се надяваме, че можем да направляваме ".

Маниголд Нюман сподели, че е възприела диалога като " опасност " и отбрани решението си скрито да го запише, както и други диалози в Белия дом.

" Ако не разполагах с тези записи, никой в Америка нямаше да ми повярва ", сподели тя.

Реакцията на Белия дом беше доста остра. " Самата мисъл, че член на администрацията ще внесе записващо устройство в Кризисната зала на Белия дом, демонстрира нахално неуважение на нашата национална сигурност, а когато след това се хвали с това по националната телевизия, това в допълнение потвърждава неналичието на достолепие и честност на тази недоволна някогашна служителка на Белия дом ", сподели в изказване говорителката на президента Сара Хъкаби Сандърс.

Кризисната зала е Център за конфиденциална информация, където се взимат най-важните външнополитически решения на страната и на чиновниците не е позволено да внасят мобилни телефони и записващи устройства.

" Никога не съм чувал за по-сериозно нарушаване на разпоредбите ", сподели Нед Прайс, който е работил като представител на Съвета за национална сигурност в администрацията на Обама и добавя: " Това не е просто нетипично, това е невиждано ".

Прайс сподели, че никой не ревизира чиновниците за устройства при влизане в стаята, само че има знак, ясно показващ, че електронните устройства са неразрешени.

" Кризисната зала е светая светих в един обезопасен комплекс ", сподели той, описвайки нарушаването като част от културата на занемаряване на разпоредбите за сигурност в Белия дом при мандата на Тръмп. Той също така изрази неразбиране, за какво Кели е решил да организира сходна среща тъкмо там.

В книгата, която ще излезе през днешния ден, Маниголд Нюман рисува отблъскващ облик на Тръмп, съдържа и изказвания без доказателства, че съществували негови записи, в които употребявал думата " чернокож " по време на снимането на неговото риалити " Стажантът ", в което тя е взела участие.

Маниголд Нюман написа в книгата си, че тя персонално не е чула записа. Но в неделя сподели на Чък Тод, че по-късно, при пътешестване до Лос Анджелис, съумяла да чуе записа с Тръмп.

" Чух гласа му напълно ясно, както в този момент слушам вас ", сподели тя в шоуто.

От Белия дом към този момент са се опитвали да дискредитират книгата. Сандърс я назова " пропита с неистини и подправени обвинявания ", а в събота Тръмп назова Маниголд Нюман " пачавра ".

Катрина Пиърсън, съветничка на на акцията по преизбирането на Тръмп, работила и като представител на акцията му през 2016 година, сподели, че в никакъв случай не е чувала Тръмп да употребява подобен афектиран език, какъвто Маниголд Нюман разказва. Тя сподели в изказване, че изпитва " страдание към Омароса, че се излага по този начин, измисляйки непристойни неистини и изопачава нещата, единствено с цел да добие известност и да се облагодетелства посредством продажба на книги за сметка на истината. Наистина " Смахната работа " (както би могло да се преведе заглавието на книгата - б.ред.)

Юридическата съветничка на Белия дом Келиан Конуей също сложи под въпрос доверието към Маниголд Нюман в изявление в неделя за предаването " Тази седмица " на Ей Би Си.

" За пръв път около тази книга чух, че Омароса твърди тези ужасни неща за президента ", сподели тя, отбелязвайки, че Маниголд Нюман е " се е изказвала възторжено за Доналд Тръмп като предприемач, звезда в " Стажантът ", претендент и в действителност като президент на Съединени американски щати ".

Маниголд Нюман в действителност е била лоялен бранител на президента в продължение на години, в това число отклонявайки, като най-високопоставената чернокожа служителка в Белия дом, обвиняванията, че той е расист.

Но в този момент тя споделя, че е била " употребена " от Тръмп, назовава го " шарлатанин ", който " се маскира като човек, който е подготвен да се ангажира с разнообразни общности ", а в действителност " в действителност е расист ".

" Аз бях съучастничка на този Бял дом, който лъже нацията ", сподели тя и добави: " Що се отнася до Доналд Тръмп - не знаех що за човек е ".

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР