Бившата правосъдна министърка Надежда Йорданова, инсталирана на поста от застрашената

...
Бившата правосъдна министърка Надежда Йорданова, инсталирана на поста от застрашената
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Йорданова употреби Министерство на правосъдието за евтина партийна пропаганда

Бившата правосъдна министърка Надежда Йорданова, конфигурирана на поста от застрашената от отпадане от Народното събрание на идните предварителни избори „ Демократична България “, използва Министерство на правораздаването за партийна агитация, твърди ПИК.

Бившата секретарка на единия от водачите на „ партията-майка “ – Христо Иванов, пусна в обществената мрежа Facebook малко видео, озаглавено: „ Отчет на Надежда Йорданова, министър на правораздаването, в интервала декември 2021 – юли 2022 година “. Видеото е снимано в кабинета на министъра на правораздаването и съдържа само похвала какво е свършила, съгласно самата нея. Като оставим настрани обстоятелството, че от регистрираното излиза, че нищо действително не е постигнала, друго във видеото е надалеч по проблематично.

Клипът на Йорданова няма нищо общо с „ доклад “ и в действителност е класическа партийна агитация. Първо – върху самите фрагменти, снимани в министерството, се мъдри логото на „ Демократична България “. Така излиза, че за партийната агитация Надежда Йорданова употребява служебния кабинет на министъра в правосъдното ведомство, което е меко казано неправилно и много просташко. Второ – видеото се популяризира в обществената мрежа с платена обява от партията на Йорданова, което удостоверява грубата приложимост на институцията Министерство на правораздаването за обикновена и евтина партийна агитация, да не приказваме, че рецитацията на някогашната секретарка на Христо Иванов се реализира на фона на националния байрак и герб, а и на знамето на Европейския съюз.

Трето – видеото е оповестено във Facebook на 16 август 2022 година Това са цели две седмици, откакто Надежда Йорданова към този момент не е правосъден министър. На 2 август тя съобщи поста на служебния министър Крум Зарков и би било разумно за две седмици въпреки всичко да се е отърсила от концепцията, че към този момент не тя заема тази служба. Ето за какво е любопитно с какво право Йорданова разгласява видео с логото на „ Демократична България “ от кабинета на правосъдния министър, в което акцентира някакви реализирани съгласно нея „ триумфи “, откакто тя към този момент не е министър. И може би тъкмо в това е казусът на Надка Йорданова. Както в края на 2015 година Христо Иванов бе изпаднал в абстиненция от отпадането му от властта, в сходно положение се намира и секретарката му. На Йорданова очевидно й липсва черния „ Мерцедес “, който да я взима от последната спирка на рейс 306 в „ Младост “ 2, липсва й кабинетът със старинни мебели на „ Съборна “, липсват й протяжните и скучновати изявленията, в които не спираше да атакува прокуратурата и персонално обвинител №1.

В последна сметка това, което Надежда Йорданова реализира с пропагандното си видео, е, че демонстрира по какъв начин раздялата с властта е най-голямата болежка за разградско-жълтопаветния либерал у нас.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР