Бившата певица Лиляна Деянова (Лилана) остава за постоянно в ареста,

...
Бившата певица Лиляна Деянова (Лилана) остава за постоянно в ареста,
Коментари Харесай

Съдът върна Лилана за постоянно в ареста

Бившата певица Лиляна Деянова (Лилана) остава за непрекъснато в ареста, реши дефинитивно апелативният спецсъд. Преди седмица първата инстанция постанови, че тя може да е под домакински арест. В четвъртък правосъдният състав с ръководител шефа на съда Георги Ушев обаче анулира това решение.

Според втората инстанция има задоволително доказателства да се допусна, че Деянова е взела участие в незаконна група дружно със съдружника си Мартин Димитров, брат си Александър и тогавашната ѝ театрална половинка Ася Йочева. Двете бяха част от дуета " Ел Ей ". Те са усвоявали еврофондове в нарушаване, подозира съдът. Общо четири компании са взели участие в схемата. Част от тях са били бенефициенти по европроекти по линия на минситерството на стопанската система. Проверки на ведомстовото обаче разкрили, че сдруженията сключвали между тях контракти за доставка на програмен продукт, който бил закупен с евросредства. Прокуратурата твърди, че става дума за един и същи програмен продукт, с който са оправдавани разнообразни разноски. Освен това офисите, които сякаш трябвало да действат, стояли затворени и проверяващите не били допускани.

Всички ги питат за Божков

Проблемите на Деянова започнаха след акцията против хазартния необут Васил Божков, с който е подозирана в близки връзки. Тя твърди, че го познава, само че не са били близки. Според Деянова всички очевидци по делото са били питани първо дали го познават.

Освен за непозволеното асимилиране на пари от фондове, Деянова и Димитров са упрекнати и за опасност против шефовете на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). В показанията си управлението на АПИ твърди, че са били заплашвани с уволняване, в случай че не сключат контракт за създаване на тол-системата с нейната компания. Втори правосъден състав обаче реши, че това обвиняване е неъстоятелно, тъй като нито Деянова, нито Димитров са можели да изпълнят опасността си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР