Бившата певица Аксиния е посветила живота си на благотворителност. Хубавицата,

...
Бившата певица Аксиния е посветила живота си на благотворителност. Хубавицата,
Коментари Харесай

Аксиния от Стар Академи пребори коварна болест и сега е неузнаваема

Бившата певица Аксиния е посветила живота си на щедрост. Хубавицата, която макар напъните си, не съумя да направи кариера в шоубизнеса, е решила да оказва помощ на другите и с това да откри своята цел в живота, написа "Уикенд ".

Нейната работа в поддръжка на нуждаещите се почнала в Ню Йорк, където Аксиния мигрирала преди година в търсене на напълно друга кариера – такава в света на бизнеса. Днес обаче единственият ѝ допир с финансите е, че е омъжена за заможен финансист. Самата тя към този момент е загърбила напълно проектите си за кариера на сцената, откакто не разкрила по какъв начин може да се осъществя в тази област. За това пък се убедила, че има друга задача в живота си. Тя надалеч не е по този начин блестяща и показна, само че пък е много присъща за дамите на заможни предприемачи и политици от висшите етажи на властта.

Става въпрос за работа в благотворително организации и разнообразни фондации. Лицата, работещи в сферата, получават напълно непретенциозно или съвсем никакво възнаграждение за услугите си, само че работата им била изключително влиятелна поради своето значение за обществото. За да си разреши някой да я извършва, постоянно той би трябвало да има тил от богато семейство, което да го устоя финансово.

„ Моя фантазия постоянно е било да работя с възрастни хора – в този момент в Ню Йорк изучавам пенсионери на 60 до 80 и по-стари даже по какъв начин да спортуват. Това е доста вълнуващо за мен”, споделя за ена от дейностите си Аксиния. Другата е обвързана не толкоз с детската ѝ фантазия, колкото с тежкото ѝ минало.

По време на своите първи години на сцената, откакто нашумя с риалити формата „ Стар Академи”, се е тормозила с апетит. Причината за това била нейното желаниe за персонално съвършенство. В глада си и непрекъснатото следене на калориите, тя намирала причина да наподобява добре.

„ Много дами, които са в светските среди, изпадат в такива крайности. Смятат, че в случай че ядат на ден по 3 ябълки, две варени яйца и салата от марули, ще са слаби и красиви. Срамуват се от себе си и се изтезават всякога, когато се погледнат в огледалото. Това е една жестока борба”, споделя Аксиния.

Самата тя била в положение, което я довело до анорексия, остра невроза и булимия.

Въпреки че тялото ѝ в никакъв случай не било склонно да пълнее и да натрупа ненужно тегло, тя считала, че не наподобява уместно и се тормозила, че някой може да я разисква за това. Все ѝ се коствало, че има издут стомах, или бричове по краката. За да се приближи до визиите си за съвършенство, изпадала от прекаленост в прекаленост, като непрекъснато прекалявала със спортните занимания. Това я довело съвсем до хормонален срив, а най-лошото било, че нямало на кого да показа драмата си.

В един миг тя паднала до тегло от 42 кг., което е сериозно за нейния растеж.

„ Проблемът с храната не е физически, а ментален. Гледаш се в огледалото и не се харесваш. Започваш да страдаш, с цел да се превърнеш в концепцията, която си решил, че искаш да си. Аз не споделих за казуса си и това беше неточност. Често хората с този проблем постъпват като мен от позор. Има доста хора, които стигматизират тези, които имат хранителни болести и с това още повече забавят тяхното излекуване”, споделя някогашната певица.



Своето решение не разкрила в клиника или с съветник, а в четенето на книги за разнообразно и здравословно живеене. Заради пъкъла, през който минала и от признателност, че през днешния ден той е зад тила ѝ, дала обещание да се занимава с хора с сходни проблеми с храненето.

„ В момента оказвам помощ на гореща линия на хора, които имат анорексия, булимия или пък имат познати с такива проблеми. Изслушвам ги, споделям им своята история”, споделя риалити звездата.

Нейните персонални проблеми с храненето решила напълно откакто взела решение, че тялото ѝ е значимо да е поддържано, само че освен поради хубостта си, а поради своята функционалност. Само по този начин то можело да извършва същинската си задача – да ѝ оказва помощ да реализира желанията си, а не да е спънка за тях. За това и през днешния ден постоянно хапвала десерт, без да се усеща гузна. Даже се случвало някой ден да омете по три. „ Сега се храня интуитивно – когато съм гладна и каквото тялото ми иска”, споделя някогашната певица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР