Бившата първа дама на Индонезия Кристиани Херавати Юдхойоно почина днес

...
Бившата първа дама на Индонезия Кристиани Херавати Юдхойоно почина днес
Коментари Харесай

Почина бившата първа дама на Индонезия Кристиани Юдхойоно

Бившата първа дама на Индонезия Кристиани Херавати Юдхойоно умря през днешния ден от левкемия в болница в Сингапур, съобщи Асошиейтед прес.
Тя бе на 66 години.

Сингапурското външно министерство уточни в известие, че брачната половинка на някогашния индонезийски президент Сусило Бамбанг Юдхойоно е почнала в Националната университетска болница, където е била на лекуване от февруари.
Индонезийският президент Джоко Видодо изрече съболезнованията си на фамилията по време на конференция.

Кристиани Херавати Юдхойоно, по-популярна с късото си име Ани, бе първа дама от 2004 до 2014 година. Съпругът й стана шести президент на Индонезия, откакто завоюва първите директни избори в страната за държавен глава през 2004 година на фона на огромни упования, че ще реши доста от проблемите в страната с най-голямо мюсюлманско население в света, измежду които ширещата се корупция и бедността.

Кристиани Херавати Юдхойоно бе назначена за заместник-председател на Демократичната партия на брачна половинка си и организираше акциите в негова поддръжка, когато се кандидатира за президент през 2004 и 2009 година.
Като първа дама тя провежда акция за имунизации против полиомиелит и акцията "Умни коли ", в която ванове, цялостни с книги, предоставяха опция на децата от цялата страна да четат. Тя оказа поддръжка и на акцията за оказване на помощ след опустошителното земетресение, раздрусало Индонезия през 2004 година и провокирало цунами, при което починаха 230 000 души в няколко страни, болшинството в Индонезия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР