Бившата номер две в световната ранглиста Агнешка Радванска сензационно обяви

...
Бившата номер две в световната ранглиста Агнешка Радванска сензационно обяви
Коментари Харесай

Агнешка Радванска приключи с тениса

 Пиронкова стигна единствено до сет против Радванска
Бившата номер две в международната класация Агнешка Радванска сензационно разгласи своето отричане от професионалния тенис.

Полякинята се отдръпва от спорта поради увеличаващите се кондиционни проблеми, които въздействат отрицателно на представянето й.

Радванска завоюва общо 20 трофеи през кариерата си. Освен край на Уимбълдън, тя стигна до полуфиналите на Australian Open два пъти и до четвъртфинал на Ролан Гарос.



" Искам да споделя с вас едно от най-важните решения в живота си. Днес, след 13 години спортен тенис, взех решение да приключа кариерата си. Решението не бе елементарно. Благословена съм да имам толкоз доста скъпи мемоари, в това число 20 WTA трофеи, Шампионата в Сингапур, край на Уимбълдън и още доста други.

За злощастие, към този момент не съм способна да упражнявам и играя по метода, който го правех преди. Тялото ми не се оправя с моите упования. След като взех поради здравословното си положение и какъв брой сложен е професионалният тенис, трябваше да призная пред себе си, че не мога повече да товаря тялото си до лимитите, които са нужни.

Окачвам ракетата и споделям довиждане на тура, само че не напущам тениса. Тенисът постоянно е имал особено място в живота ми. Но в този момент е време за нови провокации и хрумвания, също толкоз вълнуващи, колкото тези на корта, уповавам се.

През цялата си кариера давах най-хубавото от себе си, с цел да показва родината си по най-хубавия вероятен метод. Надявам се моите тенис срещи да са ви доставяли наслада и положителни страсти.

Вашата поддръжка, топли думи и религия бяха с мен във всеки един дуел. Благодаря ви и за безсънните нощи пред тв приемника и за всички награди от почитателите – това бе най-ценното доказателство за моята здрава работа и същинска чест за мен ", каза Радванска.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР