Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис на двойки

...
Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис на двойки
Коментари Харесай

Индийската тенисистка Саня Мирза ще прекрати кариерата си през февруари

Бившата номер 1 в международната класация по тенис на двойки Саня Мирза (Индия) удостовери, че ще приключи кариерата си след шампионата в Дубай през февруари, оповестява Times of India.

Първоначално Мирза обмисляше да се отдръпна от тениса в края на предишния сезон, само че получи травма в лакътя преди Откритото състезание на Съединени американски щати.

" Да ви кажа почтено, аз съм човек, който обича да прави всичко съгласно личните си правила. Ето за какво не желая да напущам спорта поради травма. Тренирам и считам да завърша кариерата си на тенис шампионата в Дубай ", сподели тя.

" Аз съм на 36 години и тялото ми е изтощено. Това е главната причина. Започнах в професионалния спорт през 2003-а. Приоритетите се трансформират и в този момент главното за мен не е да товаря тялото си до краен лимит всеки ден ", сподели Мирза по-рано в изявление за Curly Tales.

Мирза има шест трофеи от шампионатите от Големия шлем (три на двойки дами и три на смесени двойки). По време на кариерата си тя я спечелила 44 трофея от WTA (един на сингъл). През зимата тенисистката разгласи, че този сезон ще бъде последеният в нейната кариера.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР