Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки (Дания) се класира

...
Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки (Дания) се класира
Коментари Харесай

Возняцки мина в четвъртия кръг на Australian open, Остапенко - аут

Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки (Дания) се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис. Поставената под номер 2 Возняцки отстрани 30-ата в схемата Кики Бертенс (Холандия) с 6:4, 6:3 за 86 минути и записа най-хубавото си показване в Мелбърн от пет сезона.

Полуфиналистката през 2011 година поведе с по 3:0 гейма и в двата сета, като в края на втория отрази четири брейкбола и стигна до триумфа с четвъртия си мачбол.

Возняцки, която е една от четирите тенисистки, която може да измести румънката Симона Халеп от върха на международната класация, ще играе на осминафиналите против Магдалена Рибарикова (Словакия).
19-ата сложена Рибарикова отстрани Катерина Бондаренко(Украйна) със 7:5, 3:6, 6:1.

Шампионката от "Ролан Гарос " Елена Остапенко (Латвия) продължи разочароващото си показване от началото на сезона, откакто отпадна в третия кръг от естонката Анет Контавейт след 3:6, 6:1, 3:6.
Седмата в схемата Остапенко имаше проблем с травма на лявото бедро, което беше превързано след медицински таймаут след първия сет. При завръщането си на корта латвийката не изглеждаше да има проблеми и завоюва изрично втората част, само че в третия сет Контавейт взе четири следващи гейма, с цел да победи.

Поражението е трето за Остапенко от началото на сезона под управлението на новия си треньор Дейвид Тейлър, като тя отпадна в първия кръг на шампионатите в Шънчжън и Сидни преди Откритото състезание на Австралия.

Поставената под номер 32 Контавейт за повторно доближи до четвърти кръг в шампионатите от Шлема след Откритото състезание на Съединени американски щати през 2015 година. Тя чака испанката Карла Суарес Наваро, която се оправи с друга естонка Кая Канепи с 3:6, 6:1, 6:3./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР