Бившата националка по художествена гимнастика Симона Пейчева се включи в

...
Бившата националка по художествена гимнастика Симона Пейчева се включи в
Коментари Харесай

Симона Пейчева разказва приказки в детска градина

Бившата националка по художествена гимнастика Симона Пейчева се включи в акцията " Походът на книгите ". Тя показа обичаните си книги от детството с децата от детска градина " Шарл Перо " в регион " Младост ". Малчуганите с интерес изслушаха " Червената шапчица ", която Симона им описа. Те също й описаха за обичаните си книги и останаха очаровани от срещата с нея.

" Малката кибритопродавачка " е една от обичаните ми детски приказки. Може би я свързвам с това, че спортът ни е бил доста сложен. В тази приказка намирам нещо паралелно сред художествената гимнастика и това едно малко момиченце да се оправи с несгодите на живота ", показа някогашната международната шампионка.

В рамките на няколко седмица известни спортисти ще четат от обичаните си творби в детски градини и учебни заведения. Това е осмото издание на самодейността “Походът на книгите”, която до този миг е съумяла да доближи до близо 15 000 деца. Тя стартира по традиция на 2 април - Международен ден на детската книга, който съответствува с рождения ден на датския публицист Ханс Кристиан Андерсен. Финалът на акцията е на 23 април, разгласен от ЮНЕСКО за Международен ден на книгата и авторското право.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР