Бившата министър-председателка на Украйна и сегашна лидерка на партия Баткивщина“

...
Бившата министър-председателка на Украйна и сегашна лидерка на партия Баткивщина“
Коментари Харесай

Тимошенко продължава да фаворит за президент на Украйна



Бившата министър-председателка на Украйна и настояща лидерка на партия „ Баткивщина “ („ Отечество “) Юлия Тимошенко продължава да е любимец в изследванията за предстоящ президент на Украйна, написа „ Известия “, като се базира на изследване на социологическата група „ Рейтинг “.

Според данните на организацията Тимошенко получава поддръжката на 13,2 от гласоподавателите. На втора позиция е шоуменът Владимир Зеленски със 7,8 на 100, % по-малко има настоящият държавен глава Петро Порошенко.

Изборите за президент са планувани за 31 март 2019 година, директно по-късно би трябвало да има и избори за парламент.

Порошенко има най-голям отрицателен рейтинг, като половината от гласоподавателите заявяват, че при никакви условия не биха дали своят вот за него.

Проучването удостоверява резултатите отпреди месец, когато Тимошенко още веднъж беше желана от гласоподавателите, само че Порошенко усъвършенства позиции.

Около 20 души, най-вече депутати, са оповестили, че ще се кандидатират на президентските избори.

Юлия Тимошенко беше министър-председател на Украйна за малко през 2006 и по-късно от 2007 до 2010 година.

От 2010 година против Юлия Тимошенко текат правосъдни следствия и на 5 август 2011 година тя е задържана, а на 11 октомври 2011 година – наказана на 7 години затвор по дело за превишаване на власт и служебни компетенции по време на сключването на договорите с Русия за доставка на газ през януари 2009 година

Освободена е по решение на украинския парламент на 22 февруари 2014.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР