Бившата лекоатлетка Розка Станчева, която е донесла над 100 медала

...
Бившата лекоатлетка Розка Станчева, която е донесла над 100 медала
Коментари Харесай

Потресаваща гледка как наша шампионка рови в боклука

Бившата лекоатлетка Розка Станчева, която е донесла над 100 медала за България, тъне в бедност. Тя към този момент е на 90 години, само че макар напредналата възраст продължава да спортува и постоянно може да бъде видяна на пистата в НСА в столицата, написа БЛИЦ.бг.

ВлогърътСтанислав Цанов пръв описа историята на баба Розка, която се популяризира във "Фейсбук ", където мнозина недоумяват по отношение на апелите на Кирил Петков да се подаряват пари за Украйна в случай, че има хора у нас, които едвам претърпяват поради неналичието на финансова помощ от страната.
Цанов сподели и потресаващата панорама по какъв начин Розка Станчева рови в боклука. Нещо повече - тя даже върви в столовата на НСА, където събира остатъците от храната на студентите.

"Имам доста медали, към 90 са златните ми медали, които съм донесла на България. Държавата нищо не ми оказва помощ. Пенсията ми е 270 лв. ", споделя някогашната шампионка.

На Световните игри за ветерани в Сидни през 2009 година, когато е на 77 година, Станчева печели злато в скока на дължина. През 2018 година (на 85 г.), още веднъж завоюва злато - на международното състезание в Малага.

Цанов провежда изненада за старата жена, събирайки в двора на НСА хора, които й се възхищават. Те я зарадваха с подаяние и разнообразни дарове, в това число портрет на Васил Левски, нарисуван от неизвестен художник. Подариха й и мобилен телефон, какъвто в никакъв случай не е имала.

"Много се зарадвах. Просто не мога да допускам какъв брой хора са одобрили и харесали отношението ми към спорта. Самичка се оправям. Аз съм доста удобен човек и се оправям, в никакъв случай не съм желала от някого ", разяснява баба Розка.


Публикацията на различен влогър - Николай Антонов, също набирапопулярност във "Фейсбук ". Toй написа за шампионката: "Розка Станчева, донесла 90 медала на България, взима 270 лв. пенсия и рови по кофите, а вие събирате пари за Украйна! Що за народ е българският? Цял клип направих и ви питах - по кое време ще бъдете съпричастни с пенсионерите и децата в неравностойно състояние? ":

   

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР