Бившата кметица на Младост Десислава Иванчева, подсъдима за подкуп, не

Бившата кметица на Младост Десислава Иванчева, подсъдима за подкуп, не ...

Десислава Иванчева свика пресконференция и не се яви.


Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева, подсъдима за подкуп, не се появи на насрочен днес от нея брифинг за медиите. Тя свика пресконференция, на която се очакваше да говори за публикувани срещу нея материали в медиите в последните два дни и внесен сигнал за нейно участие в организирането на протести срещу кандидата за главен прокурор Иван Гешев.

След зрелищен арест за подкуп от строителен инвеститор, тя и заместничката ù Биляна Петрова бяха осъдени на първа инстанция. В момента тече обжалване на присъдата от тяхна страна.

На свиканата от Иванчева пресконференция дойде и Биляна Петрова, която обяви, че няма връзка с нея. И очакваше самата Иванчева все пак да се включи в брифинга, предаде БТА.

Колкото за публикуваните материали срещу Иванчева, Петрова обясни, че това е поредният фарс. Повтаря се схемата с ареста. Но вместо да се включи прокуратурата, се включват други лица, каза Петрова. А целта на всичко това било хората да се страхуват, да не ходят на протести, а освен това да се дискредитира самата Иванчева.

Петрова представи и екипа, с който ще работят за изборите. Като свои приоритети те заявяват чистия въздух, спиране на презастрояването и запазване на зелените територии.

Докато течеше пресконференцията, на фейсбук страницата на Иванчева се появи пост от нейно име, в който тя споделя публикация във frognews, в което се цитира изказване на екипа ù под заглавие "Мечтата ни е София да е град в гора"

Източник: manager.bg