Бившата кметица на Младост Десислава Иванчева, която бе осъдена 20

...
Бившата кметица на Младост Десислава Иванчева, която бе осъдена 20
Коментари Харесай

Иванчева сигурна, че ще я осъдят и на втора инстанция

Бившата кметица на " Младост " Десислава Иванчева, която бе наказана 20 години за пожелан рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин, е сигурна, че присъдата ѝ ще бъде доказана и на втора инстанция. Тя се появи за първи път пред медиите след произнасянето на присъдата, когато бе арестувана под стража. Иванчева бе привикана като очевидец по дело за злополука в Софийския областен съд.

" Втора инстанция, за жалост, знаете, че е Ушев (председателят на апелативния спецсъд Георги Ушев б.р.), 14 съдии, които бяха срещу нас още в досъдебното произвеждане, които направиха подигравка с нас и нашите права, тъй че на втора инстанция, за жалост, ще бъдем съвсем несъмнено наказани ", съобщи Иванчева.

Апелативният спецсъд на няколко пъти отхвърли да я пусне от ареста, а след инспекция на Върховния касационен съд се оказа, че не са спазени процедурите за придвижването на делото сред инстанциите. Тогава бе открито, че Ушев персонално е приказвал със съдията Иво Хинов и е изискал делото бързо да се изпрати за изговаряне в неговия съд.

При инспекцията на висшите съдии прокуратурата сътвори скандал, откакто предложи на Ушев да не дава делото, до момента в който няма дефинитивно изговаряне за задържането на Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Материалите въпреки всичко бяха дадени, само че съдиите от апелативния съд се оплакаха от шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов пред Висшия правосъден съвет поради инспекцията. Висш съдебен съвет изиска от правосъдния инспекторат да ревизира шефа на Върховен касационен съд. Тази инспекция приключи със умозаключение, че Панов не е направил нарушавания и не е уязвил независимостта на съдиите.

20-годишната присъда на Иванчева и 15-те години, присъдени за помагачество на Биляна Петрова провокираха съществени разногласия. Дни след решението спецсъдът излезе с позиция, с която прикани от съда да не се чака доброта, а правдивост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР