Бившата жена на бруталния убиец Стефан Янев от София, измъчвал

...
Бившата жена на бруталния убиец Стефан Янев от София, измъчвал
Коментари Харесай

Бившата жена на касапина Стефан: Затварях се в банята, за да не ме убие

Бившата жена на бруталния палач Стефан Янев от София, измъчвал и заклал по най-свиреп метод приятелката си - 29-годишната Виола, излезе с шокиращи разкрития пред бТВ. Майката на единственото дете на килъра и някогашна негова брачна половинка показа по какъв начин след един благополучен интервал на връзката им, внезапно той стартира да й протяга ръка и се е налагало тя да се заключва в банята, с цел да се избави.

Благовеста Пенева сподели, че не е подозирала за склонността му към опиати до 2015 година, когато в кръвта му са открити алкохол и амфетамини.

" В началото на юни месец двамата с него прекарахме една седмица в Берлин, където просто ми се наложи да прекарам една вечер, заключена в банята. Вероятно същото се е случило сред него и Виола, с единствената разлика, че аз сега вдишвам и съм имала опцията да се заключа някъде”, описа Благовеста.

Бившата брачна половинка твърди, че точно експанзията на Стефан я е предиздвикала да се замисли дали не взима наркотични субстанции.

 1937919

Според нейния юрист Георги Богданов същинските проблеми стартират след окончателното привършване на делото по развода им.

" Аз започнах да получавам позвънявания от майката на Благовеста, от самата Благовеста и даже от сестра й, с информация, че Стефан става нападателен, че отива в дома им, забива ножове. Видимо е в несъответстваща кондиция, очевидно е раздразнителен, нападателен. С него се приказва, само че думите не доближават до разсъдъка. Винаги, когато думите не доближават до разсъдъка, има проблем”, споделя Богданов.

Адвокатът сподели още, че само от Министерство на вътрешните работи са реагирали относително съответно. Но главната институция - прокуратурата, която е директно ангажирана в съответния случай, не е направила нужното, безапелационен е той.

" Критиката ми е и към фамилията, което, обезпокоеното от това " какво ще кажат хората за нас, в случай че това се разбере ", се опитваха да крият проблемите на Стефан, неговото състояние”, разяснява юристът.

От клиниката в Курило, в която Стефан е бил настанен след това, не давали никаква информация за действителното му положение, което Богданов дефинира като изцяло несвоевременно.

" Лекуващият доктор би трябвало да ни опише всичко, да предизвести, че той ще става нападателен. Да образова фамилията му и хората, които живеят с него, по какъв начин да реагират в случаите на тъмни моменти, да се съгласяват с него и да му угаждат на желанията или да се опълчват, с цел да не се доближава до крайната фаза. Може би, в случай че това момиче Виола си беше признало за изневярата, беше се разкаяло, в случай че изобщо е имало някаква невярност, несъмнено, може би нямаше да се доближи до този отблъскващ край”, разяснява юристът.

Юристът прикани към смяна на правния принцип, съгласно който невменяемите се преглеждат като наказателно неотговорни лица. При съществуването на някаква душевна болест, съответният човек би трябвало да изтърпява присъдата си в психиатрично поделение – безапелационен е той.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР