Бившата френска тенисистка Марион Бартоли, която изненадващо спечели “Уимбълдън” през

...
Бившата френска тенисистка Марион Бартоли, която изненадващо спечели “Уимбълдън” през
Коментари Харесай

Шампионка в Уимбълдън призова да се вземат парите от играчите на двойки


Бившата френска тенисистка Марион Бартоли, която изненадващо завоюва “Уимбълдън” през 2013 година, направи доста спорно изявление във връзка с играчите в шампионатите на двойки. Според нея било по-добре двойките да организират мачове единствено в “Големия шлем” и олимпийските игри, а парите от наградните им фондове да се разпределят измежду състезателите на сингъл измежду по-ниските категории като “Чалънджър”.

Check this out

2013 Wimbledon Champion, Marion Bartoli, has come out and said that doubles tennis should not be played year-round and that doubles players should not receive aid. The article is below to learn more #tennis #TennisAtHome #Tenis https://t.co/jAixE6or9T
— The Tennis Advocate (@advocate_tennis) May 27, 2020
“Знам, че ще си основа доста недоброжелатели с това, което ще кажа. Не разбирам за какво се организират шампионати на двойки през цялата година. Разбирам да ги има в “Големия шлем” и олимпийските игри, тъй като двойките са част от историята на тениса.

Виждала съм по какъв начин играчите на двойки имат по шестима души в екипа си. Когато аз бях състезателка на сингъл, ние не можехме да си позволим подобен огромен антураж, който непрекъснато да пътува с нас. А те могат да заплащат за шестима, в случай че просто играят на двойки!

Marion Bartoli: " Les vainqueurs (de tournois) gagnent trop d'argent. L'argent n'est pas assez redistribué. Il y a beaucoup d'argent dans le tennis, mais on enrichit les meilleurs et on appauvrit les 'moins bons'. "

Pour plus de débats https://t.co/aomWesrSL8 pic.twitter.com/l40Tjb6E3p
— Tennis_MajorsFR (@tennismajorsfr) May 22, 2020
Защо не се вземат част от тези пари и не се разпределят измежду квалификантите на сингъл или пък измежду играчите в “Чалънджър”-ите? Не разбирам за какво не се прави, тъй като като играеш на двойки не полагаш същите старания като състезател на сингъл. Не се тренира толкоз. А те всяка седмица печелят пари.

Не споделям да премахнем двойките напълно, само че парите от наградните им фондове би трябвало да се разпределят измежду квалификантите на сингъл и други нуждаещи се. Това би било решението”, разяснява Бартоли, която показа още, че парите в шампионатите на сингъл не са разпределени заслужено, тъй като най-силните печелят голяма част от тях, а другите по-надолу в йерархията се затрудняват финансово.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР