Бившата депутатка и коалиционен партньор на Зоран Заев Лиляна Поповска

...
Бившата депутатка и коалиционен партньор на Зоран Заев Лиляна Поповска
Коментари Харесай

Бивша македонска депутатка за изявленията на Заев: Това е национално и ментално самоубийство

Бившата депутатка и съдружен сътрудник на Зоран Заев Лиляна Поповска от партията ДОМ написа във " Facebook ", че изказванията на Заев за организация БГНЕС са " национално и ментално самоубийство ", написа " Вечер ".

" Ужас до болежка. Ако на Европейски Съюз му би трябвало такова национално и ментално самоубийство, тогава Европейски Съюз, подобен какъвто го почитаме и желаем, е престанал да съществува!? Неприемливи са такива изказвания от македонски политици по съществени въпроси! От чие име приказва? Никой няма мандат за това ", е написала Поповска в своя профил във " Facebook ".

Същевременно министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи счита, че идният интервал би трябвало да се употребява за връщане на доверието в Договора за другарство сред Република Северна Македония и България, което би разрешило провеждането на междуправителствената конференция с Европейски Съюз през декември, по време на немското председателство. Нерешаването на този въпрос в този момент съгласно него би оставило дълбоки последствия за връзките сред двете страни и за опцията той да бъде решен в бъдеще, написа " Слободен щемпел ".

Ние работим с съответни хрумвания, с съответни оферти по какъв начин да се превъзмогнат тези разлики за да се съгласува рамката като изискване за провеждането на първата междуправителствена конференция през декември, съобщи Османи на конференция, като не пожела да навлиза в елементи за диалозите, които се водят, защото, както уточни, те са още във формата на хрумвания и оферти, за които към момента няма единодушие сред страните, написа изданието.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски от своя страна прикани посредством обществените мрежи за надпартиен митинг за отбрана на алените линии в договарянията с България, които, както сподели, са последната цитадела на нашата еднаквост, оповестява вестник " Вечер ". Мицкоски прикани за митинг с коли довечера от 18 часа в Скопие.

" Тук не става дума за партии, тук става дума за Македония, за Илинден и АСНОМ, за това, което сме и което желаеме да останем ", съобщи ръководителят на опозиционната партия. Според него Македония е за другарство, само че другарството значи взаимно почитание. " Ако няма почитание, няма да се разберем. Да не бъдем неми, да бъдем гласовити преди да стане прекомерно късно ", съобщи Мицкоски.

" Нашата независимост е дело на националната битка срещу окупатора, с доста жертви, падения и победи. АСНОМ е вторият Илинден, а народноосвободителната битка е част от европейската битка за свободни нации ", съобщи Мицкоски, представен от " Вечер ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР