Бившата дългогодишна шефка на черногорския върховен съд Весна Меденица е

...
Бившата дългогодишна шефка на черногорския върховен съд Весна Меденица е
Коментари Харесай

Арестуваха бивша шефка на Върховния съд на Черна гора

Бившата дългогодишна шефка на черногорския висш съд Весна Меденица е задържана поради изказвания, че прикрила дейности на сина си, свързани с интервенция за контрабанда на опиати, оповестяват през днешния ден локални медии.

Меденица, която оглавява Върховния съд на Черна гора 17 години, бе задържана късно нощес на летището в Подгорица. Тази заран обаче ѝ е призляло и е призната в болница, оповестява националната черногорска телевизия РТЦГ.

Според информациите в локалните медии синът на Меденица, Милош, е упрекнат в контрабанда на цигари и търговия с опиати, откакто Европол е изпратил записи, уличаващи него и майка му.

И двамата отхвърлят обвиняванията, оповестени по-рано от локални медии.

Изданието " Виести “ осведоми, че през февруари Европол е дал записи на телефонни диалози, в които Милош Меденица е възнамерявал прекачване на опиати от Колумбия и споделя, че майка му ще отбрани него и сътрудниците му в договорката.

Меденица е началник на Върховния съд в Черна гора до 2020 година. Черна гора сега е в политически вакуум, откакто просръбското черногорско държавно управление бе свалено при избор на съмнение през февруари, а към момента не е образувано нов кабинет.

Черна гора би трябвало да се оправи с ширещата се престъпност и корупция, с цел да се приближи към по този начин мечтаното участие в Европейски Съюз, отбелязва Асошиейтед прес. Страната с население 620 000 се причисли към НАТО през 2017 година и в този момент се стреми да стане част от евросъюза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР