Бившата британска състезателка по спортна гимнастика Катрин Лайънс разкри, че

...
Бившата британска състезателка по спортна гимнастика Катрин Лайънс разкри, че
Коментари Харесай

Британска гимнастичка с разкрития за потресаващ треньорски тормоз

Бившата английска състезателка по спортна гимнастика Катрин Лайънс разкри, че тя и съотборничките ѝ са били жертва на отблъскващ треньорски тормоз по време на тренировки. Лайънс, която е става национална и европейска шампионка за девойки, показа, че е била удряна и принуждавана да тренира контузена, въпреки че тормозът е бил най-вече душевен.

`I would be dragged into a store cupboard... and I was left in there with the door shut to cry myself to exhaustion.`

Catherine Lyons tells @stevescott_itv about the abuse she says she faced as a young gymnasthttps://t.co/PnQwZutW8H pic.twitter.com/cLFzlJ37W9
— ITV News (@itvnews) July 6, 2020
" Когато бяхме млади гимнастички непрекъснато ни викаха и ни се караха. Често това ни докарваше до рев, а аз получавах хипервентилация. Треньорите реагираха по доста погрешен метод. Или пускаха мощна музика в залата, с цел да не чуват другите рева ми, или ме затваряха в един килер.
Там ме заключваха и ме оставяха да рева и крещя до безсилие. След това ни споделяха, че в случай че желаеме да продължим да упражняваме, би трябвало да се простим за неприятното си държание, а в действителност ние не бяхме създали нищо неприятно ", сподели Лайънс в изявление за ITV. Тя добави, че на 10-годишна възраст е била подложена на критика, че е с наднормено тегло и по време на интернационален подготвителен лагер ѝ е било неразрешено да се храни.
Друга гимнастичка - Лайза Мейсън, която взе участие на Олимпийските игри в Сидни, показа за физическите мъчения по време на тренировки.

" Караха ме да увисвам на успоредката, до момента в който ръцете ми стартират да кървят. След това обливаха ръцете ми със алкохол. Под успоредката слагаха твърда изкуствена трева, тъй че краката ми изгаряха, в случай че не ги държах вдигнати. Всички минаваха през това и си мислехме, че е обикновено ", изясни Мейсън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР