Бившата австрийска министърка на външните работи Карин Кнайсъл е сред

...
Бившата австрийска министърка на външните работи Карин Кнайсъл е сред
Коментари Харесай

Бивша австрийска външна министърка остава в управата на Роснефт

Бившата австрийска министърка на външните работи Карин Кнайсъл е измежду политиците, които не се отхвърлят от сериозните си връзки с Русия, пишат австрийски издания, представени от Българска телеграфна агенция.

Тя отхвърля да напусне поста си на член на управителния съвет в съветския петролен тръст " Роснефт ", който съгласно медийни известия й носи 500 000 евро годишно.

Заради това Европейският парламент е наредил някогашната министърка измежду политиците, които целеустремено упражняват въздействие в интерес на Русия и популяризират дезинформация, оповестява онлайн изданието " Политик-лайф ".

Говори се за съществуване на " черен лист " в отчета на Специалната комисия на Европейски Съюз за битка с дезинформацията, в който името на Кнайсъл се загатва като " пропагандатор на дезинформация ".
https://www.clubz.bg/files/путин карин кнайсъл.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " /> Паметният танц с Путин. Снимка арихв Клуб Z
В изявление за телевизия РТЛ Кнайсъл се оплаква, че се усеща като политическа емигрантка. Тя даже е трябвало да напусне Австрия заради фактическата възбрана да упражнява специалността си.

" Наложи се да избягам, не съм непринудено тук ", споделя 57-годишната някогашна министърка във връзка преместването си в едно село в Южна Франция. " Никога не съм си мислила, че ще би трябвало да напусна всичко, което съм основала. "

Но заради близостта й с Владимир Путин никой не се интересувал от професионалните й познания.

Кнайсъл не съжалява за танца с Владимир Путин по време на сватбата си, пред който тя се поклони, а фотографията й обиколи света. Но пък животът й бил погубен, защото не би желала да се дистанцира от Путин. Както споделя РТЛ - " тъй като с изключение на неговото благоволение не й остава съвсем нищо “.

Пред малкия екран тя оправдава ненапълно ужаса, провокиран от нашествието на Русия в Украйна.

" И нападенията с дронове над Ирак и Афганистан донесоха смут ", обобщава Кнайсъл в изявлението. Според нея глобите, наложени от Запада на Русия, са извънредно тежки. " Прекъснати са самолетните връзки с Москва от европейското или североамериканското пространство ".

И австрийският ежедневник " Пресе " написа, че Кнайсъл няма желание да напуща " Роснефт ", само че поради това е изгубила поста си на вицепрезидент в " Стратег ", сдружение за политико-стратегически проучвания. Според " Пресе " тя се е разделила поста не напълно непринудено.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР