Бившата австралийска тенис звезда Пат Кеш направи любопитен коментар по

...
Бившата австралийска тенис звезда Пат Кеш направи любопитен коментар по
Коментари Харесай

Шампион на Уимбълдън с интересен коментар за Федерер

Бившата австралийска тенис звезда Пат Кеш направи любопитен коментар по адрес на носителя на рекордните 20 трофеи от " Големия шлем " Роджър Федерер. Според първенеца на " Уимбълдън " за 1987 година и повторен финалист на Australian Open Федерер освен не е най-великият тенисист в историята, само че и не измежду първите двама най-хубави за всички времена.

" Всички споделят, че Федерер е най-великият състезател за всички времена, само че той даже не е вторият най-велик ", показа 55-годишният австралиец пред UBI Tennis. " Трудно е да го повярваме. Ако в действителност си най-хубавият в историята, би трябвало да имаш преимущество в директните дуел с най-големия ти противник, или втория ти максимален противник. Това би трябвало да бъде най-първият фактор ", добави Кеш.  Лендъл с простичка прогноза за " най-великия за всички времена " Федерер има 23 победи и 27 загуби против международния №1 сега Новак Джокович. 38-годишният швейцерец изостава още по-сериозно в директните си дуели с другия си максимален противник през годините Рафаел Надал - 16:24.

Кеш счита, че Джокович ще надмине Федерер и Надал по триумфи, само че въпреки всичко се изрече ласкаво и за Маестрото от Базел. " По майсторство на ударите, бих споделил, че Федерер е най-великият състезател, който съм виждал. По способонст да извършва удари, по придвижване на корта и всичко останало. Но в доста връзки той е е малко демодиран. Развил е по-атакуваща игра и по-бавните настилки и по-тежките топки не му подхождат. Постиженията му са феноменални, само че Джокович има преимущество в директните дуели и против двамата и съкратява дистанцията ", сподели Пат Кеш.

Сърбинът е с 29 победи и 26 загуби против Надал и е със 17 трофеи от " Големия шлем ", до момента в който испанецът е с 2 повече.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР