Бившата Арпомах“, сега Грома холд“, ще строи път за достъп

...
Бившата Арпомах“, сега Грома холд“, ще строи път за достъп
Коментари Харесай

Бившата „Агромах“ ще строи път до храма на Ванга и Хераклея Синтика

Бившата „ Арпомах “, в този момент „ Грома холд “, ще строи път за достъп до храма на Ванга и Античния град „ Хераклея Синтика “. Обектите се намират в землището на село Рупите, Петричко. Кметът на общината е подписал контракт за нов сектор от съвсем 1,5 км, а също по този начин за реорганизация и рехабилитация на съществуващата връзка с общинския път (общо 2,5 км). Пътят ще бъде с две ленти по 3 метра всяка и два банкета по един метър.
Подписаният с изпълнителя контракт е на стойност 1,4 млн. лева с Данък добавена стойност и е със период 145 календарни дни .
Античния град е включен в листата на паметниците на културата с " национално значение ". Намира се на 2 км източно от с. Рупите. 
В последните няколко години провежданите в него археологически разкопки напреднаха съществено и откритите експонати получиха необятна популярност, надалеч надхвърлящи границата на региона, даже границите на страната, се сочи в документите.
Откритите до този миг находки са трансформирали Античния град в привлекателна туристическа дестинация, която към този момент има над 5 хиляди посетители годишно.
Целта на плана е да се построи по-сигурна връзка и досегаемост до посещаваните туристически обекти и да подкрепи икономическия напредък в региона.
Средства на стойност 1,2 млн. лева за този обект са обезпечени с разпореждане на Министерския съвет от 31-ви май т.г.   
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР