Бившата американска тенисистка от чешки произход Мартина Навратилова беше уволнена

...
Бившата американска тенисистка от чешки произход Мартина Навратилова беше уволнена
Коментари Харесай

Обвиниха Мартина Навратилова в трансфобия

Бившата американска тенисистка от чешки генезис Мартина Навратилова беше уволнена от организацията Athlete Ally, която пази правата на спортистите с нетрадиционна полова ориентировка.
 Трансджендър за първи път победи мъж на ММА
Причината е, че именитата тенисистка е изразила трансфобска позиция в колонката си във вестник " Таймс " на 17 февруари. В нея Навратилова, която самата е с нетрадиционна ориентировка, написа, че не би трябвало да се разрешава на мъже трансджендъри да се състезават на женски шампионати.

" Да се разреши на някой, който просто е решил да стане жена, да се състезава с родени като дами е машинация ", написа Навратилова. Реакцията не закъсня.

Групата за отбрана на правата на транссексуалните Trans Actural назова коментара й възмутим, разочароващ и трансфобски, а няколко дни по-късно и от Athlete Ally взеха отношение.

" Вече няма подозрение - Навратилова е трансфоб. Коментарите й се базират на превратно схващане на научните данни и ускоряват рисковите легенди, които водят до непрекъснатото гонене на трансджендърите посредством дискриминационни закони, стандарти на омразата и принуждение. Няма да си сътрудничим с хора, които популяризират дезинформация и ускоряват дискриминирането ", пишат от Athlete Ally.

Новината е шокираща, защото Навратилова беше едно от знамената на гей общността. През 1981 година тя имаше смелостта намерено да признае, че е лесбийка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР