Бившата АЕЦ отново заплашва ЕвропаПо най-краткия маршрут от Беларус към

...
Бившата АЕЦ отново заплашва ЕвропаПо най-краткия маршрут от Беларус към
Коментари Харесай

Руските войски превзеха „Чернобил“

Бившата АЕЦ още веднъж заплашва Европа
По най-краткия маршрут от Беларус към Киев

Настъпващите от границата на Украйна с Беларус съветски войски към Киев са открили надзор върху региона на някогашната руска нуклеарна централа “Чернобил”, предадоха международните организации. Няма информация за конфликтите и сраженията, водени в региона, както и за загубите от двете страни.

Властите в Украйна назначиха преди два месеца специфичен войскови контингент, който да отбранява региона на печално известната някогашна руска АЕЦ “Чернобил”, тъй като се счита, че към момента радиоактивния регион, може да се употребява от съветски специфични елементи за подривна интервенция.

А възможните резултати от сражения в региона могат да доведат до основаването на нов радиоактивен облак, който да засегне Европа. Пътят през изолираната зона в Чернобил е измежду най-кратките направления за настъпващите съветски войски от границата на Беларус към Киев. Районът е отцепен и със възбрана за достъп след историческия случай от 1986 година, напомнят наблюдаващи. Специалните украински подразделения са ситуирани в региона от над два месеца, по съгласно обява на “Ню Йорк Таймс” преди дни, броят, подготовката и въоръжението им не предполагал опция да отхвърлен пълномащабно съветско нахлуване. Изданието цитира мнението на подполковник Юри Шакрайчук, от граничните войски на Украйна, съгласно който дали зоната е към момента инфектирана и рискова не е от голяма важност за него и подчинените му военнослужещи.

“Няма значение дали е инфектирано или че никой не живее тук. Това е нашата територия, нашата земя и ние ще я отбраняваме”, сподели офицерът. Патрулиращите региона украински бойци носят непрестанно апарати за засичане на евентуално заразяване с радиация. Никой от тях досега не е посочил признаци от каквито да е странични резултати от престоя на място. До преди началото на съветските военни маневри край границите на Украйна, предшестващи нашествието, регионът към Чернобил в никакъв случай не е бил особено охраняван.

По всички правила на “Блицкриг”
Кой е същинският създател на тактиката
Танковете играят съществена роля в концепцията за “Светкавичната война”.

“Блицкриг” или “светкавична война” (от немски език) е нападателна оперативна военна теория, която се състои от предварителна бомбардировка с артилерия и авиация, и следваща офанзива с моторизирани сили, които употребяват детайлите на експедитивност и изненада за попречване построяването на хомогенна вражеска защита.

Първата в историята “Блицкриг” интервенция е извършена на 23 август 1939 година от Червената войска против 6-а японска войска край р. Халхин Гол. Операцията се състои в неусетно групиране на войските и подготвяне за неочакван удар, разрушителен близо тричасов артилерийски обстрел, след който потеглят танковите армии, които се разделят на две елементи и обсаждат 6-а японска войска, като се съединяват в тила ѝ. Операцията се организира под командването на съветския военачалник Георгий Константинович Жуков.

Заради сполучливото ѝ използване от Германия в ранните стадии на Втората международна война против Франция и Русия, военните историци най-често приписват концепцията за този тактичност на генерала от Вермахт Хайнц Гудериан, който разказва при започване на 1930-те вграждането на модерни оръжия и моторизирани сили като способ за изненадващи прониквания във вражеска територия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР