Бивша японска военнослужеща внесе днес в министерството на отбраната петиция,

...
Бивша японска военнослужеща внесе днес в министерството на отбраната петиция,
Коментари Харесай

Подписка в подкрепа на разследване за сексуална агресия в японската армия


Бивша японска военнослужеща внесе през днешния ден в министерството на защитата петиция, подписана от над 100 хиляди души, в която се упорства за осъществяване на без значение следствие на случай на полово принуждение, на което е станала жертва, съобщи Франс прес.

Двадесет и две годишната Рина Гонои реши да разкрие обществено обвиняванията си, откакто правосъдното следствие беше прекъснато от японската прокуратура заради липса на задоволително доказателства, осведоми Българска телеграфна агенция.

В Япония обвиняванията в полово принуждение рядко се разкриват обществено, като доста постоянно жертвите не се осмеляват да подават тъжби - обстановка, която остана непроменена в страната даже след възникването на придвижването #MeTоо. 

През 2021 година, една година след началото на службата си в сухопътните войски на Японските сили за самозащита, Рина Гонои е взела присъединяване в подготвителни учения в планински терен, траяли месец.

По време на провеждането им, тя е била извикана от бойци, използвали алкохол и двама от командирите си. Мъжете са говорили за бойни изкуства и са наредили на подчинените си да приложат на Гонои избрана бойна техника, описа тя през днешния ден на прескоференция в Токио.

По думите ѝ един от мъжете я е хванал за врата, след което я е повалил на земята и е разтворил краката ѝ принудително. Впоследствие е правил придвижвания, наподобяващи полов акт, което се е повторило от още двама присъстващи, до момента в който останалите са се смеели.

Отчаяна след отхвърлянето на подадената от нея тъжба, Рина Гонои взема решение да стартира петиция, в която упорства за " заслужено следствие, санкции и извинения ". До през днешния ден петицията е подписана от над 106 000 души.

Действията на Рина Гонои отприщиха вълна от стотици други обвинявания за полово принуждение и тормоз в Японските сили за самозащита, както от дами, по този начин и от мъже. По думите на Гонои, те са били импортирани в министерството на защитата, дружно с нейната петиция.

Джиро Кимура, японски народен представител, отговарящ по въпросите на защитата, одобри петицията на Гонои и даде обещание държавното управление да следи случая от близко. " Министерството на защитата и Японските сили за самозащита са твърдо на мнението, че полово принуждение измежду военнослужещите не би трябвало да има ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР