Бивша водеща журналистка от руския Първи канал разказа как се

...
Бивша водеща журналистка от руския Първи канал разказа как се
Коментари Харесай

Бивша водеща от руския „Първи канал“ разказва за протеста си срещу войната


Бивша водеща журналистка от съветския " Първи канал " описа по какъв начин се осведоми в Русия. " За да спре войната би трябвало или властта в Москва да отстъпи, или съветският народ да си даде сметка в каква агитация и клопка е попаднал " - това са думи на Жанна Леонидовна Агалакова.

Тя приема срещата с десетки международни водещи медии през днешния ден при изискване, че е в седалището на " Репортери без граници ". Само екипът на интернационалната организация може да се приближи до нея. Бившата прима на новините по съветския " Първи канал ", а след това сътрудник в Париж и в Ню Йорк, подава оставка като митинг против войната, споделя ни тя.

„ Тази среща има една цел – желая да ме чуят в Русия, желая там да схванат за пропагандата и да търсят други източници на информация “, съобщи тя.

Кореспондентът на bTV Десислава Минчева попита Жанна Леонидовна за какво, съгласно нея, с изключение на в Русия, редица европейци считат, че фрагментите от Украйна са подправена вест, само че имат вяра в това, което тя към този момент назовава " агитация ".

" Властта игра по доста сензитивна струна за всеки руснак. Заради драмата през Втората международна война, когато загубихме 27 милиона души. Когато в Русия се произнесе думата " нацизъм ", всички реагираме еднообразно: Това би трябвало да се унищожи. В Русия в никакъв случай не се сподели, че крайнодясната партия в Украйна даже няма места в Народното събрание. През 2021 година в противоречивите територии в Донбас бяха убити 8 индивида. Не 8000, не и 800, 8 души починаха в сражения с украинските сили. Да, това също е доста, само че разликата в цифрите е огромна “, описа Леонидовна.

Ясно е кой е отговорен, само че и Западът носи виновност, уверена е Жанна Леонидовна поради глобите, които постанова сега.

„ Ужасявам се при всяка информация, че следващ европейски университет приключва работа с съветски сътрудници, че съветски актьори и музиканти към този момент не могат да се изявяват. Вие убивате съветската просвета “, съобщи тя.

Дори в този миг да спре войната Русия ще страда десетки години, счита Жана Леонидовна. Прогнозата ѝднес? Възможно е съветският народ да разбере в каква клопка е попаднал, счита към този момент някогашната звезда от съветския ефирен екран.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР