Бивша учителка, инженер, евродепутат - това е част от биографията

...
Бивша учителка, инженер, евродепутат - това е част от биографията
Коментари Харесай

Виорика Дънчила е спрягана за следващ премиер на Румъния

Бивша учителка, инженер, евродепутат - това е част от биографията на Виорика Дънчила, която се чака да седне на премиерския стол в Румъния. Президентът Клаус Йоханис утвърди номинацията ѝ. Ако Дънчила и препоръчаният от нея кабинет получат избор на доверие и в Народното събрание, тя ще стане първата жена министър председател на Румъния и третият човек заемал поста в границите на по-малко от година.

Уважаван евродепутат в Брюксел, цивилизована, неконфликтна, доста отзивчива - с тези думи водачът на социалдемократите Ливиу Драгня показа номинацията на Виорика Данчила. Тя е на 54 години, втори мандат в Брюксел и заместник-председател на Комисията по земеделие и районно развиване към Европарламента. Омъжена, с едно дете. Била е инженер в петролна компания и консултант в окръг Телеорман, управляван от Драгня. Лидер е на женската организация на Социалдемократическата партия. За никого не е загадка, че е извънредно близка с водача Драгня. А и е един от най-сериозните финансови донори на партията. За миналите 10 години е дарила към 43 000 ерво - почти толкоз колкото печели средностатистически румънец за същия интервал.

В коридорите на Екологичен потенциал Дънчила е известна с едно от най-слабите изявленията, дадени за списанието на Народното събрание през юли 2017 година. Вместо с 3, както е помолена, тя разказва политическия си жанр с 39 думи, не съумява да уточни нито модел за подражателство, нито съществено политическо достижение. Казва, че обича да чете книги, само че се затруднява да назове заглавие, четено от нея. Амбициозната дама е известна и с това, че предходната година е изпратила 750 мейла до всичките си сътрудници, с цел да изясни за какво рецензиите против проектозакон за декриминализиране на корупцията, предлаган от държавното управление в Румъния, са неоснователни. Именно този документ стана причина за едни от най-масовите митинги в страната. Човек, на който Драгня може да разчита и да управлява - на 100% - това е мнението на самостоятелни специалисти в Букурещ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР