Бивша съветничка в Съвета за национална сигурност на Белия дом,

...
Бивша съветничка в Съвета за национална сигурност на Белия дом,
Коментари Харесай

Продължават изслушванията в Конгреса в рамките на разследването за импийчмънт на президента Тръмп

Бивша съветничка в Съвета за национална сигурност на Белия дом, която през днешния ден бе изслушана в Конгреса в границите на следствието за импийчмънт на президента Тръмп, прикани конгресмените да не популяризират неистини, които обслужват ползите на Русия, имайки поради доктрина на Тръмп и републиканските му бранители, съобщи Агенция Франс Прес.

"Моля ви, не разпространявайте по политически аргументи неистини, които явно обслужват съветските ползи ", сподели Фиона Хил, която е била шеф за Европа и Русия в Съвета за национална сигурност. "Някои от вас наподобява считат, че Русия и службите й за сигурност може да не са водили акция против нашата страна и че може би, по други аргументи, Украйна го е правила. Това е небивалица, която е основана и популяризирана от самите съветски служби за сигурност ", сподели Хил. Тя напомни, че разследващите служби на Съединени американски щати са стигнали до извода, че Москва се е намесила в американските президентски избори от 2016 година

Докладът от следствието на ФБР за съветската интервенция ще бъде оповестен на 9 декември

"Последствията от тази акция са очевидни: нашата нация е разграничена, истината се слага под подозрение, а нашите дипломати от кариерата, които са изцяло професионални специалисти, са атакувани ", съобщи Хил. Тя и другият изслушван очевидец на днешното съвещание на комисията за разузнаване на Камарата на представителите Дейвид Холмс, политически консултант в посолството на Съединени американски щати в Украйна, обявиха, че персоналният юрист на Тръмп Руди Джулиани е упражнявал напън да се водят политически следствия на демократи в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Според Холмс натискът на Джулиани да се проверява украинската газова компания Бурисма, на чийто директорски съвет беше член синът на Джо Байдън Хънтър, е имал за цел да бъдат разследвани някогашният вицепрезидент и фамилията му.
В показанията си Холмс съобщи, че е чул телефонен диалог сред Тръмп и посланика на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Сандланд, в който Доналд Тръмп попитал дали украинците "ще създадат следствието ", а Сандланд му споделил, че украинският президент Зеленски ще го направи и ще направи "всичко, което поискате от него ". Холмс сподели, че бил на обяд със Сандланд и съумял да чуе думите на Тръмп, тъй като президентът говорел мощно. Малко по-късно Тръмп туитна, че той в никакъв случай не е можел да чуе нечии думи от телефон в непознат телефонен диалог. "Даже съм опитвал, само че несполучливо. Пробвайте го онлайн! ", написа Тръмп в Туитър.

Медии разкриха кой е най-потърпевш от последните показания в следствието за импийчмънт на Доналд Тръмп

Конгресменът републиканец Девин Нунес, който е водещият представител на партията си в комисията за разузнаване, съобщи, че днешният ден "бележи милостивия завършек на този театър ". Председателят демократ на комисията Адам Шиф сподели, че "в околните дни " демократите ще изготвят позицията си след чуванията на очевидци в седем съвещания по следствието за импийчмънт на Доналд Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР