Бивша руска журналистка и дипломат беше назначена за шеф на

...
Бивша руска журналистка и дипломат беше назначена за шеф на
Коментари Харесай

Рускиня стана първата жена начело на службата на ООН в Женева

Бивша съветска журналистка и посланик беше назначена за началник на службата на Организация на обединените нации в Женева - първата жена, заемаща този пост, съобщи Франс прес, като се базира на Генералния секретариат на Организация на обединените нации, заяви Българска телеграфна агенция.

Татяна Валовая, лекар по стопанска система, 61-годишна, сменя на поста Михаел Мьолер. Понастоящем тя управлява бранша за интеграция и макроикономика в Евразийската икономическа комисия в Москва. Валовая стартира кариерата си като публицист в " Икономическая газета " през 80-те години, след което стартира дипломатическа кариера. Първоначално е трети, а след това втори секретар в непрекъснатата съветска задача към Европейски Съюз в интервала 1989-1994 година След това управлява департамента за интернационално съдействие в апарата на държавното управление на Руската федерация. През 2012 година стартира работа в Евразийската икономическа комисия.

Назначението на Валовая става в миг, когато Русия ускорява въздействието си в структурите на Организация на обединените нации в Женева, а Съединени американски щати са все по-малко дейни под натиска на президента Доналд Тръмп, отбелязва Франс прес и припомня, че Вашингтон към момента не е назначил непрекъснат представител отпред на американската задача. Съединени американски щати също така се изтеглиха от Съвета за човешките права, избран от Тръмп като " прекомерно привързан ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР