Бивш заместник-министър на финансите е Красимир Катев е осъден за

...
Бивш заместник-министър на финансите е Красимир Катев е осъден за
Коментари Харесай

Окончателно: Условна присъда за бивш зам.-министър, убил двама души в катастрофа

Бивш заместник-министър на финансите е Красимир Катев е наказан за причиняване гибелта на двама души в тежко пътнотранспортно произшествие след окончателното решение на Върховния касационен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

С него ефикасното наказването на подсъдимия Катев от 3 години и 6 месеца отнемане от независимост при общ режим, постановено с решение на Апелативния съд във Варна, е понижено от Върховния касационен съд на 3 години отнемане от независимост с петгодишен изпитателен период. С окончателното решение на Върховен касационен съд останалата част от решението на Апелативния съд във Варна остава в действие, а точно Катев е лишен от право да ръководи МПС за 6 години.

В тежест на приетия за отговорен за тежката злополука, лишила живота на двама млади мъже, и предизвикала междинна телесна щета на тъщата на заместник-министъра, са направените по делото разходи над 10 000 лв. по време на двете обсъждания на делото в Добричкия областен съд, в Апелативния съд във Варна и във Върховния касационен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР