Бивш японски заместник-министър на земеделието, горите и риболова, 76-годишният Хидеаки

...
Бивш японски заместник-министър на земеделието, горите и риболова, 76-годишният Хидеаки
Коментари Харесай

Осъдиха бивш японски зам.-министър, убил сина си, защото малтретирал жена му

Бивш японски заместник-министър на земеделието, горите и риболова, 76-годишният Хидеаки Кумадзава, бе наказан през днешния ден на шест години затвор за убийството на сина си, съобщи Асошиейтед прес.

През юни някогашният заместник-министър неколкократно намушкал с нож в гърдите и във врата 44-годишния си наследник Еичиро, който умрял от масиран кръвоизлив. Кумадзава незабавно извикал полицията и признал виновността си за убийството по време на процеса при закрити врата, предава Българска телеграфна агенция.

Защитата на Кумадзава сподели, че синът му имал душевен проблеми и постоянно малтретирал майка си. Известно време той даже бил изведен от фамилния дом и живеел самичък в апартамент. Върнал се при родителите си седмица преди убийството.

Адвокатите на някогашния заместник-министър споделиха, че той дълго време е защитавал сина си, макар че той е малтретирал майка си. Те обявиха в съда, че Кумадзава е умъртвил сина си при самоотбрана. Адвокатите споделиха също по този начин, че някогашният заместник-министър се страхувал, че синът му може да навреди на други хора. Той посочвал за образец случилото се няколко дни преди убийството, когато мъж, отдръпнал се от обществения живот (този феномен в Япония се назовава хикикомори - бел. АП) е намушкал възпитаници на автобусна спирка в Токио. Тогава бяха убити двама души и ранени 17, множеството от които ученички. Нападателят се самоуби.

Според държавно проучване в Япония има сред 610 000 хикикомори, най-вече мъже на възраст сред 40 и 64 години. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР