Бивш високопоставен служител на Федералната служба за изтърпяване на наказанията

...
Бивш високопоставен служител на Федералната служба за изтърпяване на наказанията
Коментари Харесай

Арестуваха руснак, получил подкуп от близо 10 млн. евро покрай строежа най-големия затвор в Европа

Бивш почитан чиновник на Федералната работа за изтърпяване на наказванията в Русия е обвинен в приемане на рушвет от близо 10 милиона евро около строителството на затвор, представян като " най-големия в Европа ", съобщи Франс прес, като се базира на следствените управляващи.

Сергей Моисеенко, оглавявал в предишното петербургското ръководство на службата, е задържан по съмнение, че е взел към 710 милиона рубли като подкуп от две строителни компании, работили по построяването на пандиза " Крести-2 ", заяви за Франс прес районното разследване и посочи, че скоро против арестувания ще бъде повдигнато публично обвиняване.

Строен близо 10 години, пандизът, открит през 2017 година, е коствал на страната 12 милиарда рубли (към 170 милиона евро), отбелязва организацията.

Заведението с обща повърхност 35 хектара може да побере 4000 пандизчии и съгласно затворническите управляващи е " най-голямото в Европа " и " най-модерното в Русия ". Килиите да вземем за пример са двуместни и четириместни с повърхност 16 и 30 кв. м надлежно.

Комплексът замества тогавашния затвор " Крести ", издигнат във формата на кръст, в случай че се гледа от горната страна, и ситуиран в центъра на Санкт Петербург, някогашна столица на Руската империя и втори по величина град в страната.

Държан към този момент месеци в следствен изолатор по делото за корупция, Моисеенко може да получи присъда от 8 до 15 години затвор, предава Българска телеграфна агенция.

Той към този момент бе изправен на съд като гарант на убийството на собствен зависещ, само че магистратите го оправдаха, а след това делото бе върнато от Върховния съд на Русия за доразследване. А по отношение на корупцията към градежа на " Крести-2 " присъда от 3,5 години затвор бе произнесена през юли против Николай Баринов, някогашен заместник-началник на Федералната работа за изтърпяване на наказванията, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР