Бивш вътрешен човек в унгарското правителство, превърнал се в опозиционер,

...
Бивш вътрешен човек в унгарското правителство, превърнал се в опозиционер,
Коментари Харесай

Бивш унгарски вътрешен човек пусна аудиозапис, който според него е доказателство за корупция в изпадналото в затруднение правителство на Орбан

Бивш вътрешен човек в унгарското държавно управление, трансформирал се в опозиционер, пусна аудиозапис във вторник, който съгласно него е доказателство, че висши чиновници са заговорничили да прикрият корупция, последният поврат в скандал, който раздруса превъзходството на премиера Виктор Орбан в политиката на страната.

Най-големите митинги в страната от години избухнаха при започване на февруари, когато стана ясно, че президентът е издаде опрощение на мъж, арестуван за прикриване на поредност от полово принуждение над деца от шефа на държавно сиропиталище.

Близки съдружници на Орбан, в това число президента и министъра на правораздаването Юдит Варга, бяха принудени да подадат оставка в лицето на публичното отвращение.

Последните обвинявания идват от някогашния брачен партньор на Варга, Петер Маджар, някогашен политически инсайдер, който споделя, че се е трансформирал в осведомител, с цел да разкрие степента на абсурда.

Той разгласява запис във Фейсбук и YouTube във...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР