Бивш социален министър и финансист прогнозираха какво може да се

...
Бивш социален министър и финансист прогнозираха какво може да се
Коментари Харесай

Бившият социален министър: Лятото ще зареждаме килерите

Бивш обществен министър и финансист предвидиха какво може да се случи с стопанската система в страната. 

Искаме оставката на държавното управление. Българският бизнес желае да е конкурентен.  Това разгласи Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал по Нова тв. Той, някогашният обществен министър Иван Нейков и финансистът Аркади Шарков разясниха икономческата обстановка в страната. 

Според някогашния обществен министър Иван Нейков и в този момент може да се получи както преди месеци, че нарастването на пенсиите да е приблизително с 20%, т.е. не за всички еднообразно. Със заплатите било по-различно. Там бизнесът въз основата на резултатите трябвало да мисли, само че още веднъж било въпрос на междинни цифри, имало предприятия, които стоели добре и вдигали заплатите на служащите. Според Добрин Иванов главната цел е посредством стопански напредък да се покачат приходите, само че изискванията за правене на бизнес се влошавали.

" Това, че сме добре в този момент, не значи, че в края на годината няма да изпаднем в криза или доста дребен стопански напредък ", счита Добрин Иванов.

" Септември ще бъде месеца, когато ще се видят всички отрицателни резултати ", изясни финансистът Аркади Шарков. Според него персоналните финанси били основен миг и хората не бивало да се успокояват, че в този момент е топло и идва лято.

По време на другите огромни рецесии -1996-1997 и 2008-2009 година - виждах доста рационално в държанието на хората. Три са огромните разноски - храна, отопление и здраве ", сподели Иван Нейков. Според него тези три разхода ще изместят останалите. 

" Лятото ще вършим бурканите или ще зареждаме килерите. Ще осигуряваме такова отопление каквото можем и ще даваме каквото можем за здраве ", предвижда Нейков.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР