Бивш снайперист от британската армия, който се бие за Украйна

...
Бивш снайперист от британската армия, който се бие за Украйна
Коментари Харесай

Британски снайперист: В Буча видях деца с простреляни глави

Бивш снайперист от английската войска, който се бие за Украйна в този момент, споделя претърпени ужаси в украинския град Буча. Историята му е водеща в английския в. Мирър.

34-годишният Шейн Матю е бил към месец на фронтовата линия в Украйна като част от Чуждестранния легион за териториална защита на Украйна. Легионът беше образуван от президента Володимир Зеленски, който след началото на войната прикани чужденците доброволци да дойдат в Украйна, с цел да оказват помощ за отбиване на съветската инвазия.

Напълно дипломиран полеви доктор, Матю е работил в Кралския полк на принцесата на Уелс, основан в Портсмут. Решава да тества опита си на процедура на фронта в Украйна като страна по частни военни контракти.

Снайперистът има военен опит в Ирак, Афганистан и Сирия, само че разказва Украйна като " едно от най-ужасните прекарвания в живота ми ".

Въпреки че е впечатлен от бойната увереност на украинския народ и оптимист за възможностите му против руснаците, Матю е ужасяващ от спомените от видяното в Буча: „ бяхме блокирани до Буча в продължение на четири дни. Когато успяхме да овладеем града, разбрахме какво се излъчва по новините сега. Улици, осеяни с мъртви тела. Деца с вързани ръце и простреляни глави. Това е повече от извънредно. "

Поради съображения за сигурност той не употребява телефон и не е могъл да документира ужаса. След претърпяното, обаче, е твърдо решен да се върне в Украйна, с цел да покаже " съветските зверства " на допустимо най-вече хора.

Преди да стигне до фронта, Матю е оказал помощ за преместването на към 60 кг. лекарства от първа нужда за ранените на бойното поле. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР