Бивш служител на ЦРУ е бил арестуван през нощта срещу

...
Бивш служител на ЦРУ е бил арестуван през нощта срещу
Коментари Харесай

Арестуваха бивш служител на ЦРУ заради свръхсекретна информация

Бивш чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ е бил задържан през нощта против вторник на нюйоркското летище „ Дж. Ф. Кенеди “ по съмнение, че нелегално е придобил строго секретна информация.

Според публикувано известие на министерството на правораздаването на Съединени американски щати арестуваният 53-годишен американски жител Джери Чун Шинли, в този момент непрекъснато пребиваващ в Хонконг, е бил на работа в Централно разузнавателно управление на САЩ от 1994 до 2007 година Достигнал е до статут с допуск до документи с най-висока степен на секретност.

В известието на правосъдното ведомство се показва, че през 2012 година сътрудници на ФБР са претърсвали хотелски стаи, в които е обитавал Джери Чун. При обиските са били открити дветефтерчета с изписани на ръка данни, измежду които същинските имена и персонални номера на сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ, настоящи под прикритие.

Арестуваният се е явил във вторник пред федерален съд в Ню Йорк, само че обвиняванията против него ще бъдат предявени в щата Вирджиния, където е седалището на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Джери Чун е обвинен, че е дал на китайските спецслужби информация, посредством която те са разкрили информатори на Централно разузнавателно управление на САЩ в Китай.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР