Бивш служител на технологичния гигант Apple е обвинен в кражба

...
Бивш служител на технологичния гигант Apple е обвинен в кражба
Коментари Харесай

Китайски инженер крал тайни на Apple

Бивш чиновник на софтуерния колос Apple е упрекнат в кражба на секретни разработки, свързани с плана за безпилотен автомобил, съобщи Агенция Франс Прес.
Сяолан Джан, който се намира в ареста, е напуснал Apple, с цел да стартира работа в новосъздадена китайска софтуерна компания. Китайският инженер е застрашен от 10 години затвор и финансова глоба от 250 хиляди американски $.
" Apple се отнася извънредно съществено към отбраната на интелектуалната си благосъстоятелност. Работим взаимно с способените органи, с цел да сме сигурни, че въпросното лице, както и останали забъркани, ще понесат отговорност за дейностите си ", обявиха от централата на американската компания.
Джан е почнал работа в Apple през декември 2015 година и е бил част от екипа, който създава хардуера и софтуера за самостоятелните коли - план, който съставлява " строго защитавана загадка ", се споделя в жалбата на компанията до Федералното бюро за следствие (ФБР). През април Джан е оповестил на своя началник желанието си да напусне компанията, с цел да се върне в Китай при своята болна майка. Той загатнал, че има намерение да стартира работа за новосъздадена китайска компания за самостоятелни коли в Гуанджоу.
Вътрешната сигурност на Apple обаче разкрила, че интензивността на Джан във вътрешната мрежа на компанията е повишена доста в дните преди да разгласи решението си за овакантяване. Той е съумял да смъкна на външен притежател документи за подготвяните от компанията прототипи, се споделя още в жалбата против него.
Китайският инженер е бил арестуван от ФБР на летището в Сан Хосе, Калифорния, минути преди да излети за Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР