Бивш служител на авиокомпанията и самолетен производител „Боинг“ твърди, че

...
Бивш служител на авиокомпанията и самолетен производител „Боинг“ твърди, че
Коментари Харесай

Бивш служител на „Боинг“: Повреда на модел 787 може да остави пътниците без въздух

Бивш чиновник на самолетната компания и самолетен производител „ Боинг “ твърди, че сериозна щета на кислородните системи на аероплан „ Боинг 787 “ може да остави пасажерите без въздух, в случай че кабината изпадне в декомпресия, написа Би Би Си.

„ Боинг 787 Дриймлайнър “ е аероплан със междинен размер, като може да транспортира от 242 до 330 пасажери. Това е първият аероплан конструиран най-вече от композитни материали и гори с 20% по-малко от „ Боинг 767 “.

Джон Барнет е чиновник на компанията, като е отговарял за контрола на качеството в индустриалната част на „ Боинг “. По думите му съвсем една четвърт от всички кислородни системи на този модел аероплан са развалени и могат да не сработят в случай че се наложи.
56 пострадаха при изключително кацане на „ Боинг ” в Русия Самолетът кацнал поради пожар, зародил след късо съединяване в колесника на машината в източния град Барнаул
Отделно от това Барнет твърди, че компанията съзнателно употребява развалени елементи в продукцията на самолетите си в една от фабриките на „ Боинг “.

Барнет е работил в производството на компанията в Чарлстън, Южна Каролина. Тази фабрика е една от двете на „ Боинг “, която дава отговор за производството на „ 787 Дриймлайнър “, който се употребява за дълги направления по целия свят. Барнет твърди, че натискът да се създаде този аероплан е довел до компрометиране на неговата сигурност.

Снимка: Wikimedia Commons

По думите му още през 2016 година Барнет е разкрил щета в незабавните кислородни системи на „ Дриймлайнър “. Те дават отговор за кислородния поток към пасажерите и екипажа при положение на неочаквана декомпресия. При липса на О2 и според от височината, човек може да загуби схващане за по-малко от минута.

Барнет разкрил, че системите не се включват когато би трябвало. Той провел проби в лабораторни условия на преди малко създадени датчици. От 300 тествани системи, 75 не сработили.
" Боинг " може да приключи производството на модела " 737 Макс " Причина са открити недостатъци в самолетната система и последвалите две произшествия през март и октомври
Барнет разкрил също, че компанията не съумява да следи какво се случва с развалените елементи, като доста от тях се „ изгубвали “ или били употребявани отначало в производството на други машини. По думите му чиновниците, работещи на поточната линия, нееднократно са употребявали елементи от „ кошчетата за скрап “ поради напрежението да приключат по-бързо работата си.

Барнет съобщил тези резултати на мениджърите в „ Боинг “, само че те не подхванали нищо за отстраняването им.

От компанията твърдо отхвърлят изказванията на Барнет и са безапелационни, че „ Дриймлайнър “ е изцяло безвреден.

„ Дриймлайнър “ се употребява по целия свят, като последната поръчка е направена през август тази година за общо 1464 самолета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР