Бивш сътрудник на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп,

...
Бивш сътрудник на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Нов скандал в Белия дом - със запис, показващ обстановката вътре

Бивш помощник на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп, която издаде сензационни записки, разгласява и аудиозапис от уволнението си.
Омароса Маниголт, някогашен шеф по връзките с обществеността на Белия дом с популацията и гражданските организации, твърди, че е взела решение да направи аудиозаписа публично притежание, тъй като " това е един Бял дом, в който всички лъжат ", написа БГНЕС.
Омароса, която с дейностите си нарушава разпоредбите за вътрешна сигурност на президентството, съобщи на телевизия ABC и запис от диалог с Тръмп. На записа се чува гласът на началника на кабинета на Тръмп Джон Кели, с който се разискват изискванията по уволнението на Омароса. По нейните думи, след напускането на Белия дом, ѝ е било препоръчано месечно заплащане в размер на 15 хиляди $ в подмяна на нейното безмълвие. Тя обаче не е приела офертата.
Записът е изработен в залата за изключителни обстановки, която е предпазена от подслушвания и в която се организират класифицирани разследващи брифинги и внасянето на всякаква записваща техника е строго неразрешено.
" Самата концепция, че помощник е внесъл скрито записващо устройство в тази зала на Белия дом показва очевидно неуважение към националната сигурност на страната ", разяснява сензационните разкрития прессекретаря на президента Тръмп Сара Сандърс.
Според телевизия ABC от Белия дом обмислят вероятните юридически дейности по отношение на Маниголт, както и методите да ѝ бъде неразрешено да разгласява и други записи, които тя твърди, че има.
Маниголт беше уволнена със скандал от Белия дом преди няколко месеца. През тази седмица би трябвало публично да излезе от щемпел книгата ѝ, в която, съгласно мнения в медиите, Тръмп е показан в много отрицателна светлина.
Ексцентричният Тръмп
Бившият юрист на Тръмп Майкъл Коен опроверга изказванията на Омароса Маниголт, че президентът е изял значим държавен документ след среща с него. Юристът разгласява опровержението в Twitter.
" До десетките публицисти, които ми звъняха по отношение на изказванията на Омароса в новата ѝ книга, че Тръмп е взел мой отчет, поставил го е в устата си и го е изял… Никога не съм виждал сходно нещо, шокиран съм от обстоятелството, че някой може да го одобри насериозно “.
Според Маниголт след среща с Коен в Овалния кабинет на Белия дом, президентът е напъхал в устата си някакъв документ. " Видях по какъв начин той натъпка в устата си документа. Бях удивена по какъв начин той дъвчеше и поглъщаше хартията, още повече Тръмп постоянно е бил много гнуслив. Вероятно ставаше въпрос за нещо доста, доста конфиденциално ", написа в фрагмент от новата книга на Омароса, оповестен от вестник The Washington Post.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР