Бивш републиканец в Камарата на представителите се намеси в Кевин Маккарти заради „плашещата“ защита на Тръмп

...
Бившият конгресмен Марк Санфорд (R-S.C.) каза, че мелодраматичната реакция на
Коментари Харесай

Бившият конгресмен Марк Санфорд (R-S.C.) каза, че мелодраматичната реакция на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти на последното обвинение на Доналд Тръмп показва „плашещата“ дължина на републиканците отидете, за да угодите на базата на бившия президент.

На пресконференция преди обвинението на Тръмп миналата седмица, Маккарти, републиканец от Калифорния, силно критикува този ход, посочвайки демократите, включително Хилари Клинтън и Ал Гор, които преди това поставиха под въпрос резултатите от изборите, които са загубили.

„Беше ли някой от тях преследван? Вкараха ли някой от тях в затвора?“ — попита Маккарти. „Не трябва да бъдете преследван за вашите мисли.“

Клинтън и Гор признаха изборите си, а Тръмп е преследван за много повече от мисли. Федералното обвинение от миналата седмица го обвинява в ръководене на сложен заговор за отмяна на изборите през 2020 г., което в крайна сметка е довело до насилствено въстание в Капитолия на САЩ.

Санфорд нарече коментарите на бившия си колега „чист театър“ в интервю за CNN в четвъртък.

„И двамата признаха тези избори“, каза той, имайки предвид Клинтън и Гор. „И да сравня това по някакъв начин с хора, които щурмуват Капитолия, нахлувайки в сграда, в която съм работил през 12 години от живота си, е абсурдно сравнение.“

„Но това показва опасността от Доналд Тръмп в съзнанието ми, защото това, което се казва, е, че някой толкова високо избран като Кевин Маккарти ще се усуче на възли, за да остане релевантен с базата на Тръмп“, продължи Санфорд. „И за мен това е плашещо заради начина, по който подкопава самите принципи на откритите и свободни избори.“

Санфорд е служил в Камарата на представителите от 1995 г. до 2001 г. и отново от 2013 г. до 2019 г. Между 2003 г. и през 2011 г. той беше губернатор на Южна Каролина.

Коментарите на Маккарти за бунта в Капитолия се промениха драстично след него непосредствено след него, когато той каза, че Тръмп носи отговорност за нападението от „мафиотски бунтовници“ и го призова да осигурете мирно прехвърляне на властта на президента Джо Байдън.

Свързано...

„Напълно пълно“: Крис Кристи дава на водещия на Newsmax тъпа проверка на фактите за Тръмп

Групата на Стивън Милър претърпя тотален крах заради поп-тартовете и чиз-ите

„Предател“: Про-Тръмп Хеклери преследват Майк Пенс на панаира на щата Айова

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР