Бивш разузнавателен агент на Комитета за държавна сигурност (КГБ) разкри

...
Бивш разузнавателен агент на Комитета за държавна сигурност (КГБ) разкри
Коментари Харесай

Бивш агент на КГБ: Предупредиха ме, че ще се случи "нещо лошо", казаха ми, че аз и Скрипал сме в опасност

Бивш разследващ сътрудник на Комитета за държавна сигурност (КГБ) разкри преди Си Ен Ен, че три седмици преди отравянето на Сергей Скрипал и неговата щерка е бил предизвестен, че „ нещо неприятно ” ще се случи. Бившият двоен сътрудник Скрипал и Юлия бяха отровени с нервнопаралитично вещество, създадено в Съветския съюз с бойни цели преди десетилетия.

Борис Карпичков, работил в разследващата работа Комитет за Държавна сигурност (на СССР), е сигурен, че Русия стои зад офанзивата на английска земя. Три седмици преди случая той е получил телефонно позвъняване, в което сътрудник на съветските служби му е споделил, че неговият живот, както и на Сергей Скрипал, е в непосредствена заплаха.
„ Получих телефонно позвъняване от един човек, който познавам и на който имам вяра. Той към момента работи за тайните служби към ФСБ (Федералната работа за сигурност)”, разкри Борис Карпичков. Той отхвърли изрично да даде повече информация или даже „ намек” за този човек, тъй като ще бъде погубен. „ Дори да ме сложите на електрическия стол, няма да разкрия неговото име”, съобщи някогашният сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Попитан за какво е бил предизвестен точно от него, Карпичков сподели, че преди години е избавил живота му.
Борис Карпичков е правил шпионска активност за и против Централно разузнавателно управление на САЩ, преди съветските служби да се извърнат против него. Преди 20 години бяга в Обединеното кралство, а по-късно се мести в Нова Зеландия. Преди няколко години съветски сътрудници са го отровили, само че той оживява. По думите му той е един от сътрудниците, които са в листата на Москва с лица, които би трябвало да бъдат убити.
„ Аз съм на 59 години, само че не съм оптимист, че ще доживея до 60”, съобщи Карпичков в друго изявление. Според него по случая на Скрипал съветският президент Владимир Путин е бил осведомен преди офанзивата и е можел да каже „ не”, само че не го е направил. „ Такава е системата”, съобщи някогашният сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).
„ По отношение на Александър Литвиненко считам, че Путин не е дал заповед, само че Путин е бил осведомен от своите доближени, че Литвиненко ще си замине. На Путин не му пука. Той счита по този начин – в случай че го заслужава, да бъде направено. Русия има система да убива своите врагове зад граница. Не става въпрос за Путин, такава е системата. Но той носи отговорност, тъй като е отпред на тази система”, сподели още Карпичков. Той изрази подготвеност да помогне на английските управляващи в следствието на офанзивата против Сергей Скрипал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР