Бивш полицай от американския щат Оклахома беше признат за виновен

...
Бивш полицай от американския щат Оклахома беше признат за виновен
Коментари Харесай

Полицай уби тъмнокожия приятел на дъщеря си

Бивш служител на реда от американския щат Оклахома беше приет за отговорен по обвинявания в убийството на тъмнокож мъж, заяви „ Ню Йорк поуст “. 57-годишният Шанън Кеплер беше приет за отговорен от журито, което размишлява шест часа по случая му. На трите предходни съвещания правосъдното жури не съумя да реши дали да бъде приет за отговорен.

В последна сметка експолицаят е упрекнат в ликвидиране от първа степен по американските закони и го грози затвор от 15 години. През 2014 година служителят на реда, който не е бил на промяна, убива 19-годишния другар на щерка си, която е с една година по-малко от него.

След това е отхвърлен от служба, до момента в който тече следствието. Случаят „ Кеплер “ провокира отвращение измежду афроамериканците, тъй като жертвата бе тъмнокожият младеж Джереми Лейк. Адвокатите на Шанън Кеплер обявиха, че той е работил при самоотбрана и е желал да защищити щерка си Лиза.

Разследващите обаче не откриха на мястото на престъплението огнестрелно оръжие у убития тъмнокож. Според прокуратурата служителят на реда първо е следил щерка си и приятеля й от своя автомобил, след което се доближил до тях и стрелял по младежа.

До този миг Шанън Кеплер беше приет за отговорен по обвинявания в „ неразумно потребление на огнестрелно оръжие “. Журито обаче го призна за отговорен и в убийството на младежа. През последните месеци на няколко пъти се стигна до митинги в Съединени американски щати против убийствата на тъмнокожи американци.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР